Kuşadası'nda uluslararası sosyal girişimcilik konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında uluslararası sosyal girişimcilik konferansı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 16:38

Kuşadası'nda uluslararası sosyal girişimcilik konferansı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde sosyal girişimcilik konusunda yürütülen önemli projelerden birisi olan EU Sector 3 projesi kapsamında 'Uluslararası sosyal girişimcilik konferansı' düzenlendi.

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu'nun yürüttüğü EU Sector 3 projesinin finalinde, yerli ve yabancı birçok katılımcı eşliğinde Kuşadası Sealight Otel'de 'uluslarararası sosyal girişimcilik konferansı' gerçekleştirildi. Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu'nun koordinesinde ve Aydın Valiliği İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız ile Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, proje ortağı olan AB ülkelerinden yaklaşık 15 yabancı uzman, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Şerifoğlu, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Genel Sekreteri Lütfi Özkal, Didim Ticaret Odası adına Mekin Subaşı, Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreteri Burhan Sezer, İstanbul Üsküdar Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden akademisyenler katıldı. Yaklaşık 95 kişinin katkı sağladığı konferansın davetlileri arasında yer alan Vodafone Akıllı Köy kurucularından ve aynı zamanda Ashoka Türkiye Sosyal Girişimcisi Tülin Akın, Mikrokredi Aydın eski Bölge Direktörü Demet Pilevneli, sosyal girişimcilikle ilgili tecrübelerini paylaştı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy konuşmasında projelerin insanları ve kültürlerin birbirlerini tanıması ve karşılıklı ön yargıların giderilmesi için önemli bir araç olduğunu söyleyerek projenin final toplantısına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız ise sosyal girişimciliğin ülkemizdeki tarihi boyutlarına dikkat çekerek modern anlamda yapılan sosyal girişimcilik projelerinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Konferansın öğleden sonraki bölümünde katılımcılar 4 gruba ayrılarak atölye çalışmaları yaptılar ve sosyal girişimcilik konusunda yeni proje fikirleri geliştirdiler. Konferans, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!