Kuşadası'nda rehberler, günlerini kutladı

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında rehberler, günlerini kutladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 12:04

Kuşadası'nda rehberler, günlerini kutladı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen tören ve bir dizi etkinlikle, Dünya Turist Rehberleri Günü kutlandı.

Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) üyeleri, Dünya Turist Rehberleri Günü için Atatürk Anıtı önünde buluştu. ATRO Başkanı İsa Levent Gürçavdı'nın anıta çelenk koymasından sonra, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan ATRO Başkan yardımcısı Ozan Sayın yaptı. Sayın, hak ettikleri ücretleri alamayan rehberlerin farklı mesleklere yöneldiğini belirterek, bunun da nitelikli eleman kaybına yol açtığını söyledi. Ege bölgesinin erken Hıristiyanlık tarihi açısından dünyada hak ettiği yeri bulması için gereken çalışmalara başlandığını söyleyen Sayın, Aydın Valiliği'nin başlattığı iç turizmde markalaşma çalışmalarını desteklediklerini kaydederek, "Bölgemizde gezilecek, görülecek yerleri ve yapılacak aktiviteleri ortaya koyduğumuzda azımsanmayacak sayıda destinasyon ortaya çıkıyor. Bunlardan en önemlisi Beşparmak veya Latmos dağları. Milattan Önce 6 bin yıllarına tarihlenen kaya resimleri, manastırları ve muhteşem doğası ile keşfedilmeyi bekliyor. Ama öncelikle madenlerden korunmayı hak ediyor" diye konuştu.

Sayın, son bir yılda 105 belgesiz rehberlik, 115 kaçak acentecilik ve 71 rehbersiz tur faaliyeti tespit edilerek gerekli mercilere iletildiğini söyledi.

Dünya Rehberler Günü etkinlikleri için bugün 'Ege'de Rehberliğin doğuşu, gelişimi ve bugünü', Turizm'de Dijital Dönem', yarın (perşembe) ise 'Profesyonel Rehberlikte Mükemmellik arayışı ve marka olma' başlığı altında yapılacak toplantılar düzenlenecek.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın) (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!