Kuşadası'nda İdil Biret rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında İdil Biret rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 15:27

Kuşadası'nda İdil Biret rüzgarı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde sahne alan dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, sanatseverlere unutulmaz bir "Bach Gecesi" yaşattı. Biret, Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ile birlikte verdiği konserih sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.
Kuşadası Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ile birlikte muhteşem bir konser verdi. Kuşadası Belediyesi Ada Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Eşi Nil Kayalı ile CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın da aralarında bulunduğu 1500'ün üzerinde sanatsever izledi. İki bölümlük konserde Biret, ünlü besteci Johann Sebastian Bach'ın No 5 Fa Minör piyano konçertosu ile aynı bestecinin No 1 Re Minör piyano konçertosunu seslendirirken, Şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası ise Johann Sebastian Bach'ın No 3 Sol Majör Brandenburg konçertosunu çaldı. Konserin sonunda Biret, izleyicilerin yoğun isteği üzerine sahneye tekrar dönerek Bach'ın No 1 Re Minör konçertosunun allegro bölümünü bir kez daha seslendirdi.
Konser sonunda konuşan CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı "Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde böylesine değerli bir sanatçıyı ağırlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin modernleşme süreci içerisinde ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü tarafından çıkarılan 'Harika Çocuklar Yasası' ile Avrupa'da eğitim gören ve dünyaca ünlü bir piyanist olarak ülkemizi temsil eden İdil Biret'e tüm Kuşadalılar ve izleyiciler adına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konserin ardından kuliste izleyicilerle fotoğraf çektiren ünlü piyanist Biret'e özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi.
Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!