Kuşadası'na müzik ve bale okulu

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasına müzik ve bale okulu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 12:22

Kuşadası'na müzik ve bale okulu

Haberin Devamı

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü Müzik ve Bale Ortaokulu, Kuşadası'nda eğitime başladı.
Kuşadası Belediyesi'nin kiralayarak eğitim-öğretime uygun hale getirdiği, sonrasında Müzik ve Bale Ortaokulu'na tahsis edilen Kuşadası'ndaki yeni binada ilk ders zili çaldı. Ağustos ayında yapılan seçmelerle ilk öğrencilerini kabul eden Müzik ve Bale Ortaokulu'nda; keman, viyola, viyolonsel ve piyano dersleri almaya başlayan yetenekli öğrencilerin, temelden yetiştirilmesi hedefleniyor.
ADÜ Devlet Konservatuar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Elgün, Kuşadası Belediyesi'nin, ilçede geçtiğimiz yıl lisans düzeyinde eğitim yaşamına başlayan ADÜ Devlet Konservatuarı'nın ardından ADÜ Devlet Konservatuarı Müdürlüğü Müzik ve Bale Ortaokulu'nun eğitim yaşamına başlayabilmesi için de büyük bir katkı sunduğunu belirtti.
Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek, "Ulu Önder Atatürk'ün 'sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözlerinde önemini ifade ettiği sanata katkıda bulunmak, geleceğin sanatçılarının temellerinin atıldığı bir okula katkı yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin, toplumumuzun Sanata, sanatçıya, aydınlara büyük ihtiyacı var" dedi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!