Kuşadası’nda Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası’nda Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:48

CUMHURİYETİN 92. YILI KUŞADASI'NDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’inci yıldönümü Kuşadası’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşların ilgisi yoğundu.
Kuşadası’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı’nda gerçekleşen tebrik töreni ile başladı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle devam eden kutlamalara Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Şahin, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Cumhuriyet’in kabul ve ilan edilişinin 92’inci yıldönümünü kutlamanın mutluluk verici olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Millet ve devlet olarak tarihimizin en zor dönemlerinden birisi olan Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelesi fedakârlık ve büyük bedellerle zafere ulaştırılmış, 92 yıl önce bugün yeni devletimizin adı ve yönetim şekli tüm dünyaya duyurulmuştur. Cumhuriyetin hedefi çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak şeklinde belirlenmiştir. Ülkemiz, Cumhuriyet ile birlikte 92 yılda çok önemli başarılar elde etmiştir. Ancak ne yazık ki tehditlerden de uzak değildir. Yakın bölgemizde düşük yoğunluklu çatışmalar sürmektedir. Tehditlere karşı uyanık olmak durumundayız. Birbirimize daha sıkı sarılmalı ve birliğimizi bozacak her türlü oyunu bozmalıyız. Cumhuriyet’in 92’inci yıldönümünü kutluyor başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
Kaymakam Aksoy’un konuşmasının ardından kutlama töreni, Elifname Gençlik ve Spor Klubü öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunu gösterileri ve okunan şiirlerle sürdü. Törenin sonunda Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde bir tören geçişi düzenlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!