Kuşadalılar Cumhuriyet için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Kuşadalılar Cumhuriyet için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 10:34

Kuşadalılar Cumhuriyet için yürüdü

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıldönümü için düzenlenen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı.

Kuşadası İlçesi, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bir dizi etkinlikle kutladı. Cumhuriyet Kupası Yelkenli Yat Yarışları'na katılan yatlar ve balıkçı tekneleri gündüz yapılan kutlamalara denizden katıldı. Atatürk Meydanı'ndaki resmi kutlamalarda ise denizde kortej geçidi yapan yatlar, güzel bir görüntü oluşturdu. Kutlamalar için saat 18.30'da bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Kısmet Kavşağından başlayarak Atatürk Bulvarı, Sağlık Caddesi, İnönü Bulvarı üzerinden İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda son bulan yürüyüşe ise on bini aşkın vatandaş katıldı. Belediye, Kaya Aldoğan Veteran, Bahçeşehir ve Cumhuriyet bandoları kortejde görev yaptı. Kortej öncesi motosiklet ve bisiklet grupları geçiş yaptı. Kortejde ise Nene Hatun, Asker, Seyit Onbaşı, Efe, Hemşire ve Türk bayraklı bir kızı simgeleyen canlı heykeller ile 2 muhafızı ile birlikte at sırtında ilerleyen Mustafa Kemal Atatürk canlandırıldı. Her yaştan vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile katıldığı yürüyüşte; Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Kuşadası'nın kardeş kentleri Prizren, Sinaia Belediye Başkanları ile Tirgu Mureş Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Kortej yürüyüşü saat 20.00'da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda Ege İpek Yolu Orkestrası'nın sahne aldığı Cumhuriyet konseriyle sona erdi.

KADINLARDAN CUMHURİYET BALOSU

Kuşadası İş Kadınları Derneği'nin ev sahipliğinde Amara Sea Light Otelde düzenlenen balo ise 20.30'da başladı. Dernek yöneticileri Konuklarını, kapıda karşıladı. Balo için özel olarak düzenlenen, bayraklar ve Atatürk posterleri ile donatılan salondaki balo, Dernek Başkanı Birgül Öner'in konuşmasıyla başladı. Öner, "Şehitlerimizin kanıyla, milletimizin fedakarlıklarıyla kurduğu Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatmak hepimizin öncelikli görevidir. Demokratik, siyasal, kültürel ve sosyal alanlar başta olmak üzere Cumhuriyetin tüm kazanımlarını gelecek nesillere geliştirerek ulaştırmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu topraklar için gözünü kırpmadan canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşma sonrası sinevizyon ekranlarından Atatürk'ün kendi sesinden Nutuk dinlendi. Kadınların Bayraklı gösterisi ayakta alkışlandı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!