Kuşadalı Sanatçılar Kardeş Şehir Sınaıa’da Kuşadası’nı Temsil Etti

Güncelleme Tarihi:

Kuşadalı Sanatçılar Kardeş Şehir Sınaıa’da Kuşadası’nı Temsil Etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 13:38

KUŞADALI SANATÇILAR, SİNAİA'DA KUŞADASI'NI TEMSİL ETTİ

Kuşadası Belediyesi’nin kardeş şehri olan Sinaia’da düzenlenen "Sinaia Sınırları Aşan Kültürel Çeşitlilik" adlı uluslararası sanatsal etkinliğe Kuşadası’ndan ebru, keçe ve kat’ı sanat dallarını çalışan üç sanatçı katılarak Kuşadası’nı temsil etti.
Romanya’nın Sinaia şehrinde 10-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen uluslararası Cultural diversity across borders in Sinaia (Sinaia sınırları aşan kültürel çeşitlilik) adlı sanatsal etkinliğe, kardeş şehir Kuşadası’ndan üç sanatçı katıldı. Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın yaptığı Sinaia ziyaretinde yapılan işbirliği doğrultusunda Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Sinaia’ya giden geleneksel ebru sanatçısı Özkan Birim, keçe sanatçısı Hatice Çağlı ve kat’ı sanatçısı Zehra Gunicen bir hafta süren etkinlikte açılan stantlarda icra ettikleri sanatların tanıtımını yaptı.
Türkiye, İngiltere ve Makedonya’dan katılımcıların yanı sıra Roman halkının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kuşadalı sanatçılar, yanlarında götürdükleri uygulama örnekleri ve malzemeler ile temsil ettikleri sanat dallarının uygulama aşamalarını ziyaretçilere anlatma ve katılımcılarla birlikte uygulama yapma olanağı buldu. Ebru, keçe ve kat’ı sanatına büyük ilgi gösterilen etkinlikte ziyaretçiler ’su üzerinde resim yapmak’ olarak tanımladıkları ebru sanatındaki renklerin etkileyici tonları karşısında adeta büyülendi. Keçe sanatı uygulamasında yün liflerinin yumuşaklığından ve doğallığından çok etkilenen ziyaretçiler, kat’ı sanatı uygulamasında ise makasın hassas kullanılması gereken bir malzeme olduğunu, kâğıdın ise nazik dokunuşlarla nasıl şekillendiğini gördüler.
Sanatçılar, etkinliğe katılan Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea’nın, geleneksel Türk el sanatı örnekleri ilk kez karşılaştığını ve çok etkilendiğini, bu denli güzel eserleri ortaya çıkaran sanatçıları Sinaia’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek Oprea’nın bizzat uygulamalara katıldığını aktardılar. Keçe sanatçısı Hatice Çağlı Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea’ya keçeden yaptığı Kuşadası Belediyesi logosunu hediye etti.
Sanatçılar Özkan Birim, Hatice Çağlı ve Zehra Guniçen, Türkiye’yi ve Kuşadası’nı Romanya’nın Sinaia şehrinde temsil etmekten gurur duyduklarını ifade ederek "Kuşadası ekibi olarak bizlere etkinlik sürecinde yoğun ilgi ve alaka gösterildi. Etkinliğimiz sürecinde ziyaretimize gelen Norveç protokolü, bu tür etkinlikler için bizleri tekrar görmek istediklerini bildirdiler" şeklinde konuştu. Sanatçıların yaptıkları eserler Sinaia Kültür Merkezinde sergilenecek
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!