Kuş gribi zatürreeye neden olabilir iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi zatürreeye neden olabilir iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 15:18

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Şefi Hürrem Bodur, kuş gribinin, değişik bir formu olduğunu belirterek, zatürreeye neden olabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın, Doğubeyazıt’ta kuş gribi şüphesiyle ilk ölüm olayına ilişkin "ölüm nedeni kuş gribi değil, zatürree" açıklamasının ardından Numune Hastanesi’nden de bir açıklama geldi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Şefi Hürrem Bodur, kuş gribinin de zatürreeye neden olabileceğini belirtti.

ANKA’ya açıklama yapan Hürrem Bodur, Ağrı Doğubeyazıt’tan gelen kanatlı hayvan eti numunelerinin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından incelendiğini, ancak sonuçların henüz alınamadığını kaydetti. Bodur, vatandaşlara "paniğe gerek yok" çağrısı yaptı. Kuş gribinin de gribin değişik bir formu olduğunu söyleyen Bodur, insanların normal gribe bağışıklıkları bulunduğunu, ancak kuş gribine bulunmadığını bildirdi.

Bodur, kuş gribinin belirtilerini yüksek ateş, yaygın vücut ağrısı, öksürük, yorgunluk, halsizlik olduğunu kaydederken, ağır bir grip gibi belirtileri olan bu hastalığın akciğerlerde iltihap oluşturması durumunda zatürreeye neden olabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı Temel sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, kuş gribi şüphesiyle hastaneye yatırıldıktan sonra yaşamını yitiren Mahmut Ali Koçyiğit’in kuş gribinden değil "zatürre"den öldüğünü bildirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!