Kuş gribi balık satışını artırdı

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi balık satışını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 10:56

Balıkesir'in Manyas İlçesi Kızıksa Beldesi'nde ortaya çıkan ve binlerce hayvanın telef olmasına yol açan kuş gribi, Antalya’da balık satışının patlamasına neden oldu, tavuk döneri satanlar ise büyük zarar gördü.

Hastalık korkusuyla tavuk ve hindi eti tüketimini azaltan Antalyalılar, balığa yöneldi. Gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Antalyalı balıkçılar, daha önceki Ramazanlarda satışlarının oldukça düştüğünü, ancak kuş gribi vakasından sonra satışta patlama yaşandığını ifade etti.

Balık fiyatlarında bir artış olmadığını da ifade eden balıkçılar, çupra ve levrekin kilosunun 8 ile 10 YTL, barbunun 7 YTL, palamutun 5 YTL, istavrit ve kolyozun kilosunun da 3 YTL’den alıcı bulduğunu kaydetti. Balık satıcıları, “İlgi böyle sürerse piyasada balık azalacak ve fiyatlar da otomatik olarak artacaktır” dedi.

Kuş gribi nedeniyle tavuk dönerciler ve restoranlar da büyük zarar gördü. Antalya’nın tanınmış restoranlarından Şişçi Ramazan’ın sahiplerinden Murat Özalp, ilginç ve esprili bir yönteme başvurdu. Antalya’nın geleneksel tatlarından yumurtalı piyaz ve tavuk şiş yemeklerine olan ilginin kuş gribi haberlerinin ardından azaldığını belirten Özalp, restoranın camına ‘Bu Müessesede Kuş Gribi Yoktur’ yazısı astı. Özalp, gelen müşterilere de Tarım İl Müdürlüğü onaylı hijyen belgesini gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!