Kuş Cenneti karikatürlerle anlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Kuş Cenneti karikatürlerle anlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:14

Kuş Cenneti karikatürlerle anlatılacak

Haberin Devamı

İZMİR Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından, geleneksel hale gelen "İzmir Kuş Cenneti 7. Ulusal Karikatür Yarışması" düzenlenecek.

İzmir Kuş Cenneti 7. Ulusal Karikatür Yarışması kapsamında "İzmir Kuş Cenneti'nde havada, karada, suda yaşam" konusu işlenecek. Yarışmaya katılacak adaylar 31 Mayıs 2016 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Yarışma ulusal ölçekte, tüm amatör ve profesyonel katılımcılara açık olacak. Karikatürlerin çizim tekniğinin serbest olduğu yarışmaya gönderilen eser ödül alsın ya da almasın iade edilmeyecek. Bir yarışmacı, en fazla 5 eser ile yarışmaya katılabilecek. Yarışma Seçici Kurulu, haziran ayı içerisinde toplanacak, seçilen yapıtlar iki gün içerisinde www.izmirkuscenneti.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Kazananlara önceden bildirim yapılarak ödülleri İzmir'de açılacak sergide törenle dağıtılacak. Yarışmada ilk üç dereceye girenlerden İzmir dışında olanların törene gidiş-geliş ve bir günlük konaklama giderleri İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından karşılanacak. Yarışmaya gönderilen karikatürler arasından seçici kurulun belirleyeceği bir bölümü, hazırlanacak olan bir albümde toplanacak. Yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin 500, üçüncüye 2 bin ve üç adet mansiyon ödülü olarak bin TL verilecek.

Yarışmanın seçici kurulunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı ve karikatüristler bulunuyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!