Kurutulmuş meyvenin tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Kurutulmuş meyvenin tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Gelişen yetiştirme koşulları sayesinde meyveleri mevsimi dışında da bulmak mümkün olmasına rağmen, uzmanlar bunun yerine kurutulmuş olsa da mevsiminde yetişmiş olanların tüketilmesini öneriyorlar.

Haberin Devamı

Sıcak yaz günleriyle birlikte, yazın gözde meyveleri erik, kiraz, çilek, üzüm, kayısı gibi birçok ürün kış mevsimiyle birlikte manav tezgahlarında artık çokça görünmüyor.

Bazı market ya da manavlarda, sınırlı miktarda bulunan, “iklimlendirme” teknikleriyle yetiştirilen ve fiyatları da oldukça yüksek olan yaz meyvelerine birçok kişi “hormonludur” korkusuyla şüpheyle bakıyor. Ailelerin çocuklarına yedirmekten çekindikleri bu meyveleri, anne adayı kadınlar ‘aş erme’ diye tabir edilen dönemlerinde daha fazla tercih ediyor.

Daha konsantre

Diyetisyen Özgen Arı, her meyvenin mevsiminde tüketilmesi gerektiğini, mevsimi dışındakilerde ise kurutulmuş olanları tavsiye ettiklerini söyledi.

Arı, “Zaten mevsiminde yetişmeyen meyveden aynı lezzeti ve aromayı almak da mümkün olmuyor. Bu durumda kurutulmuş meyveler devreye giriyor. Uygun koşullarda kurutulan meyveler, tadının yanı sıra lif ve vitamin değeri yönünden daha konsantre hale geliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!