'Kurumiçi girişimcilik' fark yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Kurumiçi girişimcilik fark yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 11:20

Dünyada önemli yere sahip şirketlerin uzun yıllardır başarıyla uyguladığı “Kurumiçi Girişimcilik” kavramı ülkemizde de hızla yayılarak, genişliyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda “1. Kurumiçi Girişimcilik Buluşması” BKM’nin (Bankalararası Kart Merkezi) ev sahipliğinde, Özyeğin Üniversitesi-Girişim Fabrikası’nın katkılarıyla geçtiğimiz günlerde yapıldı.

'ÖZGÜVEN VE BAĞIMSIZ ORTAM ÖNEMLİ'
Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, toplantıda yaptığı konuşmada, sürdürülebilir büyüme için mevcut şirketlerin yeni kuşak çalışanları elde tutacak özgün ve bağımsız ortamlar yaratmaya ve kısalan ömürlerini uzatmak için yeni iş ve ürünleri hayata geçirmeye ihtiyaçları olduğunun altını çizerek, “Bunun çözümüyse, kültüre dayalı kurumiçi girişimcilik yaklaşımıdır. Geleceğin liderleri de şirketlerinde bu kültürü yaratabilen ve tüm çalışanlarının girişimci gibi çalışabilmesine imkan sağlama cesareti gösterebilenler olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Elgin, bugün dünyanın önde gelen şirketlerinde kurum içi girişimcilik programları geliştirerek şirket kültüründe değişim yaratmaya çalıştıklarını ve bu değişimle çok sayıda kaliteli yeni iş fikirlerinin doğacağına inandıklarını söyledi.

YILDA 4 KEZ YAPILACAK
BKM (Bankalararası Kart Merkezi) CEO’su Soner Canko ise “Hızla değişen ve gelişen dünyanın dinamiklerine ayak uydurmak isteyen şirketler için inovasyon kültürü ve girişimcilik ruhu yaratmak şart” diyerek şunları söyledi: “Kurumiçi girişimcilik, markamız BKM Express'in büyümesine ve gelişmesine önemli katkılar sağladı. Kurumiçi Girişimcilik Buluşmaları bundan böyle yılda dört kez yapılacak. Amacımız farklı kurumlarda iç girişimciliği uygulayan orta düzey yöneticileri bir araya getirerek, bilgi, görüş, tecrübe alışverişinde bulunmak ve vaka analizleri yaparak iç girişimciliği paylaşımcı bir modelle geliştirmek. “

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!