Kurultay kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

Kurultay kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 00:00

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini suçlayarak olağanüstü kurultay talep eden isimler, kurultay için gerekli 609 imzayı toplayabilmek için güç birliği yaptı.

Haberin Devamı

Genel başkanlık koltuğu için kurultayda birbirine rakip olmaya hazırlanan eski CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve haftasonu Ankara’da yaptıkları toplantıda olağanüstü kurultay çağrısında bulunan 42 eski il başkanı, imza toplama çalışmalarına başladı. 

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Muhaliflerin, 25 Kasım’a kadar noter onaylı 609 imzayı tamamlayarak Genel Merkez’e teslim etmeleri gerekiyor. Bugüne kadar yapılan 12 il kongresiyle yaklaşık 250 delege belirlenmişti. Bartın, Düzce, Karabük gibi Batı Karadeniz illerindeki delegelerden destek geldiği belirtiliyor. Ancak İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerin belirleyici olacağı biliniyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da partililerden destek mesajları geliyor. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘imzaların toplanmaması durumunda abi formülü çerçevesinde aday ya da uzlaştırıcı isim olarak devreye gireceği’ haberlerinin ardından, aralarında Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Devrim Kök, Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara ile Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Isparta Milletvekili İrfan Bakır ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın da bulunduğu bir grup, yazılı açıklamayla Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Açıklamada, “Toplumu kucaklayan mesajları ve devlet adamı duruşuyla örnek olan Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu bildiriyor, tüm partililerimizi olağan kurultay sürecine katkı sunmaya çağırıyoruz” denildi. 

Haberin Devamı

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Mustafa Balbay da milletvekili kayıt işlemlerini yaptırdığı TBMM’de, CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu söyledi. Balbay, “2019’daki üç seçimde birden partimizin başarılı olması için yeni bir yön, yöntem ve yönetim gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım” dedi. Balbay, olağanüstü kurultay için imza vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!