Kuru meyve ihracatçılarından teşekkür yemeği

Güncelleme Tarihi:

Kuru meyve ihracatçılarından teşekkür yemeği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 15:08

EGE Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, kuru incir başta olmak üzere, Türkiye kuru meyve sektörüne 40 yıldır büyük emek veren ve ulusal/uluslararası platformlarda desteğini sunan özellikle kuru incir konusunda dünya çapında otorite olan ve kısa süre önce Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli olan Prof. Dr. Uygun Aksoy'a hizmetlerinden dolayı teşekkür yemeği düzenledi.

Haberin Devamı

Kuru incir başta olmak üzere, kuru meyve sektöründeki sorunların aşılması ve sektörün gelişmesi için Prof. Dr. Uygun Aksoy ile uzun yıllardır hem yurtiçinde ve hem de yurtdışında pek çok başarılı çalışma yürüttüklerini belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, "Uygun Hocam, Türk kuru meyve sektörüne yaptığı eşsiz katkılarla adını sektörümüzün tarihine altın harflerle yazdırdı. Uygun Hocamıza bundan sonraki yaşamında, tüm sevdikleriyle, sağlık, mutluluk ve huzurlu günler temenni ediyorum" diyerek Yönetim Kurulu adına teşekkürlerini sundu.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin Prof. Dr. Uygun Aksoy ve diğer bilim insanlarının pozitif yaklaşımı sayesinde bir aile gibi olduğunu ve bu birlikteliğin Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru meyve sektörünün geleceği için büyük önem taşıdığını ifade eden Celep şöyle konuştu:
"Prof. Dr. Uygun Aksoy Hocamızın sağladığı bu köprüyü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin diğer bilim insanları ile devam ettireceğiz. Prof. Dr. Uygun Aksoy'un bu işbirliğinin tesisindeki emeklerini de şükranla anacağız. Uygun Hocamız emekli olsa da sektörümüze olan katkıları devam edecektir."
Türkiye ve dünyada kuru incirde aflatoksin sorunu ile ilgili en önemli uzmanlardan biri olan Prof. Aksoy'un Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen çalışmalara büyük destek verdiğini ve CODEX Alimentarius tarafından belirlenen kuru incirde aflatoksin limitlerinin yükseltilmesi çalışmalarının olumlu sonuçlanmasını sağladığına işaret eden Celep, Prof. Dr. Uygun Aksoy'un 40 yıllık meslek hayatı boyunca kuru meyve sektörü için yaptığı katkıları anlattı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!