Kuru ekmekli Bodrum salatası

Kuru ekmekleri düz bir servis tabağına yan yana dizin. Üzerine ılık suyu gezdirip ıslatın.

Haberin Devamı

Domatesleri derin bir kaba rendeleyin. Tuz ve kekiği serpiştirin. Sızma zeytinyağını katıp çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Domatesli sosu kaşık yardımıyla, ıslattığınız ekmeklerin üzerine gezdirin. Üzerine peynirleri serpiştirin. Kalan sızma zeytinyağını gezdirip özellikle kahvaltıda servise sunun.

Malzeme listesi

- 4 dilim fırında kurutulmuş ekmek ? 2 su bardağı ılık su
- 2-3 adet orta boy domates
- ½ su bardağı sızma zeytinyağı ? 2 çay kaşığı tuz
- 2-3 sap taze kekik (2 tatlı kaşığı kuru kekik de kullanabilirsiniz) ? 1 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri ? 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri (kaşar loru)
- Ayrıca 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Önemli bir kitaptan

Çok önemlidir, dış ülkelerden ülkemize gelen diplomatların nasıl ağırlanacağı... Önceden hazırlıklar yapılır, ayrıntılar düşünülür. Osmanlı Ymparatorluğu zamanında çok önem verilirmiş diplomat ziyaretlerine.

Yşte Fatmagül Demirel’in “Son Ziyaretler Son Ziyafetler” adlı kitabı da Osmanlı Ymparatorluğu’nun son dönemlerinde topraklarımıza gelen ülke imparatorlarını ele alıyor. Tabii ki kitapta ele alınan bu ziyaretlerin ayrıntıları. Kitapta ele alınan ilk ziyaret ise Alman Ymparatoru II. Wilhelm ve eşinin Ystanbul’a yaptığı ziyaret.
Yıl 1889 ve Osmanlı tahtında Abdülhamid var. Hazırlıklar günler önceden başlıyor. Ymparatorun kalacağı yerse, Yıldız Sarayı bahçesindeki ?ale Köşkü. Elbette ki II. Wilhelm ve eşinin rahat etmesi için bütün şartlar yerine getirilmeliydi. Şöyle anlatıyor Demirel kitabında; “Sabahları misafirlere ikram edilecek çay, sütlü kahve, çikolata ve tereyağı eksik olmayacaktı. Kahve, sigara ve nargile hizmeti için devamlı bir görevli hazır bekleyecekti.”
Bu güzel kitaptan bahsetmeye yarın da devam edelim, olur mu?

Yazarın Tüm Yazıları