"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Kuru domatesli mısırunu mafin

Tavla zarı formunda doğranmış konserve kuru domates, rendelenmiş kaşar ve dereotu derin bir kapta karıştırılır.

Diğer taraftan yumurta, pul biber ve tuz bir başka kaba aktarılıp mikser yardımıyla bir dakika kadar çırpılır.
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ, yoğurt, süt, ve yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, mısır unu ve kabartma tozu da ilave edilip 1-2 dakika daha çırpılır.
Son olarak, domates, peynir ve dereotu da eklenip tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru birkaç kez karıştırılarak koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırlanır. İstenirse tek porsiyonluk kağıt kalıplar ya da mafin kalıpları yağlanır ve hamur kalıpları yarıdan fazla dolduracak şekilde paylaştırılır. Mafinler 10 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilip sıcak sıcak servise sunulur.

Malzeme listesi

- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 50 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- Yarım su bardağı kuru domates
(konserve kuru domates tavla zarı formunda doğranacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 125 gr mısırunu
- 125 gr buğday unu

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI