Kurtuluş Savaşı gazisinin eşinin dramı yürek burktu

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş Savaşı gazisinin eşinin dramı yürek burktu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 10:26

Kurtuluş Savaşı gazisinin eşinin dramı yürek burktu

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Konak İlçesi'nde oturan Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ahmet Taşdemir'in eşi, 73 yaşındaki Saime Taşdemir'in dramı yürek burktu. Eşini 1990 yılında kaybeden Taşdemir'in ilk eşinden olan kızı Saadet Opan, "Anneme ben bakıyorum, devlet yardımda bulunuyor. Ancak bugünün şartlarında o para az kalıyor. Annem yatalak, durumu kötüleşince hastaneye ambulansla götürüyorum ancak dönüşte ambulans vermiyorlar. Zor durumdayız" diye konuştu.
Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ahmet Taşdemir, 1990 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Taşdemir'in eşi Saime Taşdemir'e 500 lira şeref aylığı bağlandı. İlk eşinden olan kızı Saadet Opan ile birlikte oturan Samie Taşdemir, bir süre sonra sağlık sorunları nedeniyle yatalak oldu. Annesinin aldığı aylığın çok düşük olduğunu belirten Opan, şöyle dedi:
"Annem; yıllar önce babamla ayrıldıktan sonra 1981 yılında Kurtuluş Savaşı gazisi Ahmet Taşdemir ile evlendi. Üvey babam 1990 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Annemle yaşıyoruz ve annemin bakımını ben yapıyorum. Devlet yardım ediyor. Ancak bugünün şartlarında bu yardım çok düşük. Yatalak olduğu için altı bağlanıyor ve şeker, tansiyon, KOAH gibi bir çok hastalığı var. Bazen durumu kötüleşiyor ambulans çağırıyorum. Hastaneye götürüyorlar ancak geri getirmiyorlar. Eve, İzmir Muharip Gaziler Derneği'ndeki yöneticilerden Abdullah Ünay getiriyor. Daha kaliteli sağlık hizmeti almak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!