Kurtuluş günü kompozisyon ve şiir yarışması

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş günü kompozisyon ve şiir yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 12:34

Kurtuluş günü kompozisyon ve şiir yarışması

Haberin Devamı

OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında kompozisyon ve şiir yarışmaları yapıldı.
Liseler arası kompozisyon yarışmasında Adnan Oğuz Anadolu Lisesi'nden Ayşe Beyza Bozyel birinci, Ender Koleji'nden Zahit Kotku Velipaşaoğlu ikinci, 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden Berika Cebe üçüncü oldu. Jüri özel ödülünü ise Şehit Bnb. Adil Karagöz Anadolu Lisesi'nden Muhammed Furkan Özdemir kazandı.
Ortaokullar arası şiir yarışmasında; Özel Bilge Atabey Ortaokulu'ndan Özgür Sert birinci, Cebelibereket Ortaokulu'ndan Baturalp Güner ikinci oldu. Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Buse Evin ve Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Esmanur Bozkurt ise üçüncülüğü paylaştı.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yarışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gelecekte dünyada müessir medeniyetler seviyesine yükselebilmek, milli ve manevi duygularla yetişen bir neslin oluşabilmesi adına yerel yönetim olarak bu tip etkinliklerle gençlerimize çocuklarımıza ve velilerimize ulaşarak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunu hep birlikte yaşamak istedik."
Her iki yarışmada dereceye girenlere ödülleri 7 Ocak'ta resmi törende verilecek.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!