Kurtuluş formülü

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş formülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2005 00:00

Kulübün ileri gelenlerinin imzasıyla 20-30 milyon dolarlık bir kaynak yaratılacak. Bu kaynak kısa vadeli borçların ödenmesi için kullanılacak. Riva’dan beklenen 150 milyon dolarlık gelir ise, 300 milyon dolara kadar yükseltilecek.

YILLARDIR maddi sıkıntı içinde bunalan, banka borçları dolayısıyla futbolcu primlerini bile ödeyemeyen G.Saray’da "Ekonomik kriz"den çıkış formülü bulundu. Riva arazisini G.Saray Kulübü’ne kazandıran eski başkanlardan Selahattin Bayazıt başkanlığında oluşturulan bir komisyon kulübü sağlıklı bir mali yapıya kavuşturmak için kolları sıvadı.

İlk toplantısını dün akşam saat 17.30’da Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştiren komisyon, başta Riva arazisi olmak üzere kulübün sahip olduğu varlıkların nakde dönüştürülmesi ve finansal yapının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması kararı aldı.

Borçlu stresi yükü azalacak

Komisyon, G.Saray Başkanı ve yönetim kurulunun hem sportif, hem de günlük işlerle meşgul olduğunu, borç yükünün başkan ve yönetim kurulu üzerinde bir stres yarattığını ve bundan dolayı da kulübün mali yapısı için doğru formüllerin üretilmesinde sıkıntı yaşandığına dikkat çekti.

Başkan ve yönetim kurulu üzerindeki "Borçlu stresi" yükünü azaltmak, daha doğru bir ifadeyle tamamen üzerlerinden kaldırmak için kolları sıvayan komisyon, kısa vadede kulübe nefes aldıracak ilk adımı da atma kararı verdi. Buna göre kulübün ileri gelenlerinin imzasıyla 20-30 milyon dolarlık bir kaynak yaratılacak. Bu kaynak kısa vadeli borçların ödenmesi ve kulübün nefes alması için kullanılacak.

Riva’dan 300 milyon dolar

Selahattin Bayazıt başkanlığındaki komisyonun aldığı ikinci önemli karar da kulübün sahip olduğu varlıkların değerlendirilmesi, nakde dönüştürülmesi oldu. Buna göre, daha önce 100-150 milyon dolar gelir beklenen Riva arazisi için yeni bir proje hazırlanacak. Dünyanın önde gelen mimarlık ve mühendislik firmalarıyla görüşmeler yapılacak ve Riva’dan beklenen 100-150 milyon dolarlık gelir 300 milyon dolara kadar yükseltilecek.

Çekler karşılıksız ödemeler 2006’da

ÆG.SARAYLI futbolcular ellerinde çeklerle dün akşama kadar boş yere para beklediler. Sarı kırmızılı yöneticilerin, 28 Aralık tarihli çeklerinin karşılığı çıkmayınca ödemeler 2006’ya kaldı. Bu gelişmeler üzerine, özellikle yabancı futbolcuların menajerleriyle temasa geçerek, kendilerine kulüp bulmalarını istedikleri öğrenildi.

Cihancan Sakarya’da

Æ G.SARAY’ın genç yetenekleri bir bir takımdan ayrılıyor. Arda ve Zafer’in Vestel Manisaspor’a gitmesinin ardından Cihancan da Sakaryaspor’a kiralandı. İkinci Lig A Kategorisi’nde mücadele eden Sakaryaspor, sarı kırmızılı oyuncuyu sezon sonuna kadar kadrosuna dahil etti.

Ribery ve Carew Fransa’da baştacı

FRANSIZ
spor gazetesi L’Equipe’in geleneksel olarak seçtiği "Fransa’da Yılın 11’i" takımında Franck Ribery ve John Carew de yer aldı. Bu yıl içinde Türkiye Süper Ligi’nden Fransa Ligi’ne transfer olan iki oyuncu da yılın altın karmasına girerken, gazetenin hazırladığı ideal 11’in, 8’inin Lyon’lu futbolculardan oluşması dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!