Kurtuluş Destanı Çankaya'da anıtlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş Destanı Çankayada anıtlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 12:32

Kurtuluş Destanı Çankaya'da anıtlaşıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Anadolu'nun kurtuluş mücadelesini yeni nesillere aktaracak açık hava müzesi niteliği taşıyan Kurtuluş Savaşı Parkı'nın temelini düzenlenen törenle attı. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Seçim broşüründe Kurtuluş Savaşı'nı betimleyecek ve içerisinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının olacağı bir Kurtuluş Savaşı Parkı yapma sözü vermiştik. Burada bu parkı, temel atma ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Çankaya Belediyesi yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nı yeni nesillere aktaracak, açık hava müze niteliği taşıyacak Kurtuluş Savaşı Parkı'nın yapımına başlandı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde düzenlenen temel atma töreninde ilk olarak,  Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Korosu mini bir konser verdi.  Törene, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, bölge muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ÇANKAYA HİZMET VE PROJEDE TÜRKİYE'DE EN ÖNDE KOŞUYOR
Çankaya Belediyesi olarak geçen yılı 27 eserin açılış ve temel atması ile tamamladıklarını belirten Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bu seneye de hızlı bir giriş yaptıklarını, 4 ayda 24 eserin açılış ve temel atma hedefiyle başladıklarını söyledi. Seçimler öncesi verdiği sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Taşdelen, “Seçim broşüründe Kurtuluş Savaşı'nı betimleyecek ve içerisinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının olacağı bir Kurtuluş Savaşı Parkı yapma sözü vermiştik. Burada bu parkı, temel atma ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen parkımız, Çayyolu halkına nasip oldu ama burası zaten yüreğinde Mustafa Kemal'i anıtlaştırmış olan bir bölgemiz. Hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Şunu iddia ediyorum; Çankaya Belediyesi uzak ara hizmet ve proje noktasında Türkiye'de en önde koşuyor" diye konuştu.
ÇANKAYA'NIN RANTI ÇANKAYALILARA
Çankaya'da sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçirdiklerine vurgu yapan Alper Taşdelen, “Söz verdiğimiz gibi rantçılardan, talancılardan geri alacağımız halkımızın kaynaklarını, Çankayamızın kaynaklarını Çankaya'ya getireceğiz demiştik. Bunu da aslanlar gibi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Çankaya'nın, Ulusal Kurtuluş mücadelesinin merkezi olduğunu, bu ulusal mücadeleye yaraşır bir anıt yapmanın, bağımsızlık ve mücadele duygusunu yaşatmanın tarihi sorumluluğunu taşıdıklarını sözlerine ekleyen Taşdelen, “Bundan sonra öğrencilerimiz, gençlerimiz ve bütün yurttaşlarımız Kurtuluş Savaşı parkımızda geçmişi öğrenecek ve sahipleneceklerdir"  şeklinde konuştu.
BU BİR MEYDAN OKUMA TÖRENİDİR
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Çankaya Belediyesinin, gerçekleştirdiği hizmetlerle halkına değer verdiğine dikkat çekerek “Belediye istese burayı çok katlı alışveriş merkezlerinin içinde yer alacağı devasa binalarla dolu projeye dönüştürebilirdi ama halkına, çocuklarına ve bilhassa tarihine değer vererek burayı taçlandırıyor. Atatürk'ü yok etmeye çalışıyorlar ama Belediyemiz 'dur bakalım' diyor. Bu sıradan bir temel atma töreni değildir bu bir meydan okuma törenidir" dedi.  
ÇANKAYA'DAN AÇIK HAVA MÜZESİ
Tören alanı, anıt heykeli, Kurtuluş Savaşı'nı anlatan rölyefleri ve Türk Bayrağıyla dikkat çekecek yeni park, Anadolu'nun kurtuluş mücadelesini yeni nesillere aktarırken ana girişinde bulunan 320 metrekarelik tören alanıyla ziyaretçileri karşılayacak. 
Toplam alanı 4 bin 144 metrekare olan park, 2 bin 108 metrekare yeşil alana sahip olacak. Yaklaşık 2 bin bitki ve çiçekle süslenecek Kurtuluş Savaşı Parkı; oturma birimleri, aydınlatma elemanlarının yanı sıra çocuk oyun alanı ve koşu yolu ile donatılacak. Kurtuluş Savaşı'nı betimleyen anıtıyla dikkat çekecek parkta tören alanının etrafını saran duvarlar, bağımsızlık savaşının anılarını rölyeflerle görsel olarak ziyaretçilere sunacak. Göndere çekilmiş Türk Bayrağı ile tamamlanacak tören alanı Kurtuluş Savaşı'nı yeni nesillere anlatan açık hava müzesi görünümüne sahip olacak.
TAŞDELEN KÜÇÜK DAMLA'NIN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI
Temel atma törenine Beytepe İlkokulu öğrencileri de katılırken 9 yaşındaki Damla Erkol'un okullarının çatısının yapılması ile ilgili isteğine Taşdelen kayıtsız kalmadı. Damla Erkol'un isteğini dinleyen Taşdelen, çatı sorunun bir an önce çözüme kavuşturulacağının sözünü verdi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!