Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: Kılıçdaroğlundan özür bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 18:56

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu devam ettiği sırada basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün grup toplantısı sırasında sarf ettiği sözlere ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş şunları söyledi:
Sözün bittiği yerdir. Hiçbir terbiye ölçülerine yakışmayacak kadar aşağılık sözlerdir.

Seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor. Bir kadına bir anneye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu’ndan Sayın Ramazanoğlu’ndan özür dilemesini bekliyoruz. Dilemezse milletimiz bu sözlere gereken cevabı veriyor zaten vermeye devam edecektir.

Bir kadına bir bakana bir anneye bu hakaretin yapılması kabul edilemez.Özür dilemesini bekliyoruz.

RAMAZANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sema Ramazanoğlu da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı ve şahsımda tüm kadınları hedef alan çirkin ve edep dışı açıklamalarını şiddetle kınıyorum.

Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir.

Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir.



Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir.

Şahsımla birlikte tüm kadınları hedef almaktadır.

Öyle inanıyorum ki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir.

Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum.

Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerini yüce Milletimizin vicdanına havale ederken, tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI BOZDAĞ: KILIÇDAROĞLU'NU EDEP VE AHLAK YÜKLÜ BİR ÜSLUPLA KONUŞMAYA DAVET EDİYORUM

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki üslubunu kınayarak "Kılıçdaroğlu'nu herkese ve özellikle de kadınlara karşı temiz bir dille, edep ve ahlak yüklü bir üslupla konuşmaya davet ediyorum" dedi.

"EDEP YAHU"

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin bugünkü grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun üslubunu kınadığını belirterek şu mesajları paylaştı:

Haberin Devamı

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı hakkındaki sözleriyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi düşürdü. Söylenecek: Edep yahu! Ahlak yahu. Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı hakkındaki bu çirkin ve cinsiyetçi üslubunu, şiddetle kınıyorum. 'Her kap, içindekini sızar.' Kötü bir kalbin duyuşu ve o duyguyu meydana koyuşu da kötü olur. (Şerhi Mesnevi,C.V, Şerh kısmı ,S.1662). Kılıçdaroğlu'nu herkese ve özellikle de kadınlara karşı temiz bir dille, edep ve ahlak yüklü bir üslupla konuşmaya davet ediyorum"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!