Hükümetten ABD ve Rusya tepkisi: İçimize sindiremiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten ABD ve Rusya tepkisi: İçimize sindiremiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 22:25

HÜKÜMET Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 80 milyonluk nüfusuna sahip, bölgenin ekonomik ve siyasal istikrar sahibi neredeyse yegane ülkesi olan bir ülke olarak, gerçekten dostlarımızın, Türkiye’ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

REVİZYON SÖZ KONUSU DEĞİL

“(Bakanlar Kurulu’na akşam yemeği kabinede revizyon öncesi veda yemeği olarak değerlendirilebilir mi?) Değerlendirilemez. Başbakanımız ilk kez yemek veriyor değil, daha önce çok kez eşlerimizle beraber bir araya geldik. Aile ortamı içerisinde, bu toplantılarda bir araya geldik. Bakanlar kurulu revizyon başka bir şey. Bugün itibariyle böyle bir revizyon söz konusu değildir.

İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

(Türkiye sınırında ABD ve Rusya’nın PYD ile birlikte görüntüleri) Türkiye’nin sınır dışında yapmış olduğu operasyonlar Türkiye’nin milli güvenliğinin koruması için atması gereken adımlardır. Türkiye laf olsun diye bu operasyonları yapmıyor. Neredeyse terör örgütlerinin bir cenneti haline gelmiş olan bu bölgede ABD ve Rusya gibi dost ve müttefikimiz olan ülkelere şu tavsiyede bulunuruz: Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü sağlamak, bölge barışının en önemli unsurlarından birisidir. Bu bölgede, ABD ve Rusya da meşru güçler üzerinden ittifaklarını geliştirmek durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 80 milyonluk nüfusuna sahip, bölgenin ekonomik ve siyasal istikrar sahibi neredeyse yegane ülkesi olan bir ülke olarak, gerçekten dostlarımızın, Türkiye’ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır. Bunu açıkça ifade ediyoruz. Bu bölgede ABD ve Rusya ile uzun dönemli, ortak ve bölge barışını kurmaya dönük, yeni perspektifler geliştirmek üzerinde samimi olarak çalışmaya hazırız.

Haberin Devamı

TEHDİT GELİRSE GÖĞÜSLERİZ

Kilis’e düşen füzelerin, bombaların haddi hesabı yoktu. Çok şükür Fırat Kalkanı ile o bölge DEAŞ’tan temizlenince, o bölgedeki şehirlerimiz de terörden korunmuş oldu. Türkiye, kendisine yönelik bir tehdit gelirse, o tehdidi de göğüsleyebilecek güçte ve kararlılıktadır.

AB’NİN AÇIKLAMALARI MAKUL

(AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini’nin, ‘referanduma saygı duyuyoruz’ açıklaması) Sayın Mogherini ve diğerlerinin açıklamalarını makul ve kabul edilebilir açıklamalar olarak değerlendiriyoruz. Bu açıklamaları olumlu buluyoruz ama dikkatle de izliyoruz. Avrupa’nın bu açıklamaları sürdürmesini temenni ederiz.”

Haberin Devamı

KADROLARI MOTİVE EDECEK

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üye olmasını da değerlendirdi. YSK’nın kesin sonuçları açıklamasının ardından hızlı şekilde yeni yönetim sisteminin gerektirdiği uyum yasalarının gerçekleşmesiyle ilgili adımları atacaklarını anlatan Kurtulmuş, “Biz TBMM’de uyum yasalarının çıkarılması sürecinde parlamentodaki partilerle işbirliği içinde, bu uyum yasalarını konsensus içinde çıkarabilmek için gayret etmek istiyoruz. Bütün partilere kapımızın açık olduğunu ifade etmek isterim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta AK Parti Genel Başkanı olması ile Türkiye yeni yönetim modelinin gerektirdiği adımlardan birisini de atmış olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşü ve 21’indeki kongrede genel başkan oluşuyla birlikte AK Parti kadrolarında büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağını, Türkiye’de kamuoyunun ve seçmen nezdinde de, AK Parti seçmenlerinin önemli şeklide bu süreçte motive olacaklarını bir kere daha ifade etmek isterim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!