Kurtulmuş: Darbe teşebbüsüne kalkanlar 'Yenildik' diyerek kenara çekilecek değil (3)

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: Darbe teşebbüsüne kalkanlar Yenildik diyerek kenara çekilecek değil (3)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 15:46

Kurtulmuş: Darbe teşebbüsüne kalkanlar 'Yenildik' diyerek kenara çekilecek değil (3)

Haberin Devamı

 KURTULMUŞ'TAN 'REZA ZARRAB' AÇIKLAMASI: CUMHURBAŞKANI'MIZIN GÖRÜŞLERİ, BİR ADIM ATILACAKSA BUNUN HUKUKİ ALT YAPISINI HAZIRLAR

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ABD'de tutuklu olan Reza Zarrab'la ilgili resmi olarak bir girişimde bulunup bulunmayacağı hakkında kendisine yöneltilen soru üzerine "Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar Adalet Bakanlığı tarafından yürütülür. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki görüşleri, hassasiyetleri ve Adalet Bakanlığı eğer bu konuda bir adım atılacaksa bunun hukuki alt yapısını hazırlar" dedi.

"GEREKLİ ÇALIŞMALAR ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜR"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD dönüşü Reza Zarrab'la ilgili açıklamaları üzerinden, Türkiye'nin Zarrab ile ilgili resmi olarak bir girişimde bulunup bulunmayacağı sorulan Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ABD dönüşü yolda söylediği sözler, kamuoyuyla da paylaştığı sözleridir. Bu konuda henüz bugünkü Bakanlar Kurulu'nda bu konu gündeme gelmemiştir. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar Adalet Bakanlığı tarafından yürütülür. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki görüşleri, hassasiyetleri ve Adalet Bakanlığı eğer bu konuda bir adım atılacaksa bunun hukuki alt yapısını hazırlar. Bugünkü Bakanlar Kurulu itibariyle böyle bir konuda gündeme gelmemiştir" diye konuştu.

"TÜRKİYE ALGI OPERASYONUYLA YIKILMAYACAK KADAR SAĞLAM EKONOMİK YAPIYA SAHİP"

Tüketici kredileri ve kredi kartlarının tekrar yapılandırılması kapsamında, taksitlendirmede faiz oranının ne olacağı sorulan Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Bu detaylarda çalışılıyor. İç piyasaya ciddi bir canlılık getireceğini görüyoruz. Bunun sonuçlarının da Türkiye'de özellikle üretim ekonomisine ciddi olumlu şekilde dönüşü olacağını tahmin ediyoruz. Sonuçlar, detaylar bunlar kamuoyuyla paylaşılır. İşimizi iyi biliyoruz. Ne yaptığımızı biliyoruz. Moody's ne derse ya da başkası ne derse desin biz Türkiye'nin hangi istikamette yürümekte olduğunu biliyoruz. Türkiye birkaç kişinin oturduğu yerden üreteceği algı operasyonuyla yıkılmayacak kadar sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir"

Bahar DEMİREL / ANKARA, (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!