Kurtulmuş: Bütün terör örgütlerine diz çöktüreceğiz (2)

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: Bütün terör örgütlerine diz çöktüreceğiz (2)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 18:06

Kurtulmuş: Bütün terör örgütlerine diz çöktüreceğiz (2)

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Ordu İl Teşkilatı tarafından Kültür Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanlığı sistemine itiraz den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Kurtulmuş, Meclis'te ki kavgalı bütçe görüşmelerini de hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bütçeyi Cumhurbaşkanı’nın yapacağını söyledi. Bütçe görüşmelerine ilişkin yaptığı bir araştırmayı da anlatan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:
"Bütçeyi cumhurbaşkanı yapacak, belirleyecek Meclis'e gönderecek. Bu da çok itiraz edilen hususlardan bir tanesi. Meclis'in en keyifli görüşmeleri Plan Bütçe görüşmeleridir. Hem komisyondaki görüşmelerdir, zaman zaman maalesef boks maçları da olmuyor değil orada. Ama sonuçta Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri keyifli oluyor. Bir araştırma yapmıştım 22 yıllık süre içerisinde bu sistemle Meclis'e gelen bütçelerin değişme oranı sadece yüzde birdir. Rakamsal olarak söylüyorum 22 yıl toplamında. Parlamentoda kimin çoğunluğu varsa, o çoğunluğu getirir. Gruptan, komisyondan, genel kuruldan da çıkarır bütçeyi onaylatır devam eder. Seçilmiş yürütmenin başı olarak, yürütmenin başındaki tek kişi olarak da Cumhurbaşkanı bu sefer Meclis'e gönderecek, bütçenin tamamından sorumlu olacak."
"FESİH DİYE BİR ŞEY YOK"
CHP’liler tarafından itiraz edilen bazı maddelere de değinen Numan Kurtulmuş, "Çok itiraz ettikleri maddelerden birisi 'Efendim Cumhurbaşkanı tek başına Meclis'i feshedecek.’ Fesih diye bir şey yok. Kaldı ki bu CHP’li arkadaşlarımız, başta sayın genel başkanları olmak üzere ömrü hayatlarında hiç iktidar olmayı akıllarından geçirmedikleri için, hele hele hiçbir şekilde milletin kendilerini Cumhurbaşkanlığı sisteminde, seçip o koltuklara oturtturmayacağını bildikleri için, hep zannediyorlar ki kendilerinden olmayacak. Ak Parti’ye göre hesap ediyorlar" dedi. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin de yeni sistemde aynı günde yapılacağını belirterek şöyle dedi:
"CHP’lilerin anlamadığı taraf şu; hangi Cumhurbaşkanı? Cumhurbaşkanı seçilmişsin, ‘Meclis yenilensin’ dediği gün kendin de seçime gidiyorsun. Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenileniyor, kim öle kim kala. Halkın kimi seçeceğini nereden biliyorsun? Kim oturduğu Cumhurbaşkanlığı koltuğundan kalkar. CHP’liler hiç o koltuğa oturacak kadar düşünmedikleri için onlar kolay kalkacaklarını düşünüyorlar. Bir sabah kalkacak cumhurbaşkanının kafası kızacak 'Ben bu meclisi kapatıyorum seçime gidiyorum’ diyecek. Var mı böyle bir şey? Devleti yöneten insanlar böyle sorumsuz davranır mı? Ola ki bir kriz ve kaos olması kaçınılmaz bir noktaya gelirse millete gidersin. ‘Kimi Cumhurbaşkanı, kimleri milletvekili görmek istiyorsun’ dersin. Yeni sistem inşallah darbecilere fırsat vermeyecek bir husustur. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri aynı gün yapılacak. Burada biraz da siyaset yapayım. Sayın Kılıçdaroğlu bunları söylüyor ediyor da, garibe biraz da hak vermek lazım. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi aynı gün olacak. Cumhurbaşkanlığına aday olabilir mi? Olamaz, parti genel başkanı olmasına rağmen olamaz. Olsa kaybedecek, kaybedeceği bir seçime giremez. Aday olsa aynı gün milletvekilliği seçimi var. Milletvekilliğine de olamaz bu sefer bırakın Cumhurbaşkanlığını, partiyi bile kaybedecek. O’nun için sayın Kılıçdaroğlu’nun bunlara itiraz etmesi normaldir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!