Kurtulmuş: 80 milyon olarak dünyanın yükünün altına girmiş durumdayız

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: 80 milyon olarak dünyanın yükünün altına girmiş durumdayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 10:41

Kurtulmuş: 80 milyon olarak dünyanın yükünün altına girmiş durumdayız

Haberin Devamı

Ferudun ALTUNTAŞ/FATSA(Ordu), (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde katıldığı sahur programında yaptığı konuşmada, "80 milyon olarak dünyanın bütün yükünün altına girmiş durumdayız" dedi.
Ordu’nun Fatsa İlçesi'nde AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği sahur programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş burada bir konuşma yaptı. Türkiye'nin dış politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, İslam dünyasının kalbi ve merkezi olarak hesapları yapmanın Türkiye’deki insanlara düştüğünü belirterek, "Çünkü maalesef çok geniş anlamda İslam coğrafyası dünyanın tam ortasında yer alan 1 milyar 700 milyon nüfusu ile yer altı ve yer üstü kaynakları ile dünyanın en önemli bölgesinde bulunan Müslüman ümmet maalesef çok büyük sorunlarla birlikte yaşıyor. İşimizin ne kadar büyük ve önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Türkiye sadece kendisinden ibaret olan bir ülke değildir. Türkiye’nin fiziki sınırları 780 bin kilometrekare olabilir. Türkiye, gönül, akıl, vicdan ve irfan sınırları bütün dünyaya yayılmış olan dünyanın en önemli ülkelerinden birisidir. Biz dünyadaki bütün gelişmelere karşı duyarlı, hassas bir şekilde gelişmeleri yakinen izliyoruz. İslam dünyasındaki gelişmelerin her birisinden sorumlu olduğumuzu biliyoruz. 80 milyon olarak dünyanın bütün yükünün altına girmiş durumdayız. Her birimizde bu büyük şuurun sahibi kitleler olarak bu yükün ağırlığını hissediyor ve hep beraber bu çabayı ortaya koyuyoruz" dedi.
TERÖR ÖRGÜTLERİ SINIR DIŞINDA CİRİT ATIYOR
Türkiye sınırlarının dışında terör örgütlerinin cirit attığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’yi senelerdir bazı meselelerle uğraştırılıyor ayaklarına prangalar vuruyorlar. Senelerdir Türkiye’nin terör örgütleriyle vakit kaybettirilmesinin arkasındaki temel neden budur. Bu Türkler kendileri ile uğraşsınlar, başları bir türlü sıkıntılardan kurtulmasın dünyada adaletin, hakkaniyetin yeniden kurulması için güç kuvvet kudret sahibi olmasınlar. PKK’yı 40 seneye yakın Türkiye’nin başına bela edenler bunun için bela ediyorlar. Ayrıca DAEŞ’i çok kısa bir süre içerisinde bir uluslararası terör örgütü haline getirenler, bu örgütlerin eline bu silahları, bu imkanları verenler hiç şüpheniz olmasın ki İslam dünyasının amiral gemisi olan Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayakta olmasını istemiyorlar. Türkiye sınırlarının hemen dışında birçok terör örgütü cirit atıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!