'Kürtlüğünüzle iftihar edin'

Güncelleme Tarihi:

Kürtlüğünüzle iftihar edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 00:25

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Saidi Nursi ile Fetullah Gülen karşılaştırması yaparak, “FETÖ denen örgüt, PKK bölücü örgütüyle kardeştir, bunlar ikizdir. Birisi Saidi Nursi’ye ihanet etti, diğeri de Kürt kardeşlerimize ihanet etti. 15 Temmuz akşamı bunlar beraber çalıştılar” dedi. Yıldırım, Bitlis ve Siirt mitinglerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİR KAHRAMANDI
“Yakın tarihte yetişmiş büyük bir alim Saidi Nursi’yi bugün burada özellikle yad ediyorum. O sadece bir alim değil o aynı zamanda bir vatansever, bir kahramandı. Şimdi birileri çıktı, ‘Hocayım’ dedi, ‘Saidi Nursi’nin izindeyim’ dedi, Saidi Nursi’yi istismar etti. Saidi Nursi esir kampından ülkesine geri geldi ama, ‘Saidi Nursi’nin izindeyim’ diyen Feto ülkesinden kaçtı, Pensilvanya’ya sığındı. Bu Feto, Saidi Nursi’nin tırnağı olamaz, tırnağı. 

FETÖ-PKK İKİZDİR
Nitekim bu hain ne dedi: ‘Saidi Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim.’ Bu kadar saygısız, bu kadar hadsiz bir alçak. Bu FETÖ denen örgüt, PKK bölücü örgütüyle kardeştir, bunlar ikizdir. Birisi Saidi Nursi’ye ihanet etti, diğeri de Kürt kardeşlerimize ihanet etti. 15 Temmuz akşamı bunlar beraber çalıştılar. O akşam PKK, Kandil’den diyor ki, ‘Askerlere aman saldırmayın, onlar darbe yapacak.’ 16 Temmuz sabahı darbe püskürtülünce Kandil’den yeni bir mesaj: ‘Askerlere saldırı serbest.’ İşte bu alçaklar 16 Nisan’da hayır çıksın diye kol kola girmişler, omuz omuza çalışıyorlar. Bitlis bu şer odaklarına katılan CHP’ye gereken cevabı verecek mi? İşte Adnan Menderes’i idama götüren, Saidi Nursi’yi hapislerde çürüten CHP zihniyeti budur. Sevgili Bitlisliler, Kürtlüğünüzle iftihar edin. Asla Kürtlüğünüz sizin herhangi bir eksikliğiniz değildir. Kürtlüğünüzle iftihar edin ama bir şeyle daha iftihar edin, göreyim şu ay yıldızlı bayrakları, ay yıldızlı bayraklarımızla da iftihar edelim. Sallayın bu al yıldızlı bayrakları, alçak PKK görsün bunları. 

YOK ÖYLE YAĞMA
HDP’yi anlatmaya gerek yok. Sırtlarını PKK’ya dayadılar, Avrupa’ya dayadılar. Yasaları, Anayasa’yı hiçe saydılar. Bir belediyenin görevi çukur açmak mıdır? Milletten topladığın paraları dağa aktarıyorsun, yok öyle yağma. İşte bunun hesabını şimdi veriyorlar, verecekler. Türkiye’nin her karış toprağına, her köşesine huzur gelecek, barış gelecek, kardeşlik gelecek.”          

BAKMADAN GEÇME!