'Kürtlüğünüzle iftihar edin'

Güncelleme Tarihi:

Kürtlüğünüzle iftihar edin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 00:36

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Çevre Projeleri açılış töreninde Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki Kürt vatandaşlara sesledi ve “Kürtlüğünüzle iftihar edin, kimliğinizle gurur duyun” dedi. Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÜNDEMDEN KALKACAK
“Alçak terör örgütünün Güneydoğu’da yaptığı hendekler, binalar yerle bir oldu. Biz onların canını okuduk. Hepsini şehirlerden çıkardık. Onlara dışarıda da hayat hakkı yok. Hangi deliğin arkasında olursa olsun bulup teker teker çıkartıyoruz. Şimdi aralarında ne konuşuyorlar? ‘Aman bu referandumdan evet çıkarsa bittik.’ Biteceksiniz başka yolu yok. Bölgedeki vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Siz kimliğinizle gurur duyun. Kürtsünüz. Kürtlüğünüzle iftihar edin. Ama PKK terör örgütünün sizinle ilgili hiçbir derdi yok. Bunların işi gücü size hayatı zehir etmek. Yaşlı demez, çocuk demez. Viranşehir’de 11 yaşında süt almaya giden çocuğu alçakça şehit ettiler. Bunların Kürtler diye bir sorunu yok. Asıl Kürt vatandaşlarımızın terör örgütü gibi bir sorunu var. Bu sorunu gündemden kaldıracağız.”

'BİRAZ YER SIKIŞIKLIĞI VAR MALUM'
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 10 yıldan az hapis cezası alanların açık cezaevlerine nakillerine ilişkin, “Biraz yer sıkışıklığı var malum terörle mücadeleden dolayı” dedi. Yıldırım, Ahi Evran Camisi’nde kıldığı cuma namazı çıkışında gazetecilerin af tartışmasıyla ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi: “Af nasıl olur? Af, eğer diyelim ki 10 yıl cezan var tamamen salıverilirsin; af olur veya 10 yıl cezayı 3 yıla indirirsin bu da af olur değil mi? Ama burada cezanın süresi değişmiyor cezanın şekli değişiyor. İnfaz şekli değişiyor, kapalıdan açığa geliyor. Biraz yer sıkışıklığı var malum terörle mücadeleden dolayı. O yüzden organize suçlar, terör suçları, istismar gibi önemli suç grupları dışında disiplin suçlarına benzer suçları işleyen ve bundan hüküm giyen mahkûmları kapalıdan açığa alıyorlar. Geri kalan kısmını açıkta tamamlayacak. Açık cezaevindeyken bir yanlış içerisinde olursa bu hakkı kaybediyor, tekrar bir önceki konumuna geliyor. Durum bu.” 

BAKMADAN GEÇME!