Kurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Filinta'ya transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Filintaya transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 10:17

Yıllardır Kurtlar Vadisi’nde yaprak dökümü yaşanıyor. Dizinin ağır abileri bir bir önce diziden ayrılıp sonra başka projelere transfer oluyorlar. 'Dişçi' rolü ile tanınan Kemal Topal da bunlardan biri. Topal, yeni sezonda 'Filinta' dizisi ile anlaştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Kurtlar Vadisi Pusu'da oynadığı 'Dişçi' karakteri ile dikkatleri üzerine çeken, İstanbul Devlet Tiyatrosunun deneyimli aktörlerinde Kemal Topal, yeni yayın döneminde 'Filinta' dizisi ile anlaştı.

BİR OSMANLI HİKAYESİ
Osmanlı dönemini konu alan sezonun iddialı dizilerinden Filinta, oyuncu kadrosunu güçlendiriyor. TRT 1'de yayınlanacak olan ve yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı proje, Mehmet Özgür, Onur Tuna, Bülent Alkış gibi deneyimli oyunculardan oluşuyor.

ÇEKİMLER İZMİT’TE
Daha önce Bir İstanbul Masalı, Kurt Kanunu, Kurtlar Vadisi pusu gibi projelerde yer alan Kemal Topal, Filinta'da da 'sadrazam' karakteri ile rol alacak. Filinta dizisinin çekimleri, İzmit'te özel olarak kurulan dev platoda devam ediyor. Dizi Aralık ayında TRT 1'de ekranlara gelmeye hazırlanıyor.

KEMAL TOPAL

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Filintaya transfer oldu

KURTLAR VADİSİ’NİN UNUTULMAYAN OYUNCULARI
Özgü Namal (Elif Eylül), Oktay Kaynarca (Süleyman Çakır), Selçuk Yöntem (Aslan Akbey), Gürkan Uygun (Memati Baş), İpek Tenolcay (Nesrin Çakır), Seray Sever (Derya Çakır), Nihat Nikerel (Seyfo), Kenan Çoban (Abdülhey Çoban), Raci Şaşmaz (Ali Candan), Zafer Ergin (Mehmet Karahanlı), Baykal Saran (Hüsrev Ağa), İstemi Betil (Laz Ziya), Atilla Olgaç (Kılıç), Tarık Ünlüoğlu (Testere Necmi) Haldun Boysan (Tombalacı Mehmet), Adnan Biricik (Nizamettin Güvenç), Nişan Şirinyan (Samuel Vanunu), Sönmez Atasoy (Halil İbrahim Kapar), Erdem Ergüney (Deli Hikmet)
Filinta, tarihin fısıltılarını duyan, tarihe ve adalete duyarlı insanların projesi.

FİLİNTA DİZİSİ KONUSU
Televizyon tarihinin ilk Osmanlı Polisiyesi olan Filinta, adalet, dostluk, kardeşlik kavramlarını ortaya koyan bir dizi. İlim irfan sahibi Kadılar, adaletin kılıcını 600 yıl Devlet-i Aliyye-i Osmaniye’de taşımış, dünyanın en büyük imparatorluklarından olan Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzyıllar boyunca dirliğini sağlamış, toplumda huzuru ihtisas etmişlerdir. Filinta işte bu nedenle, Osmanlı’nın temel gücü olan hukuka bir saygı duruşudur.

Haberin Devamı

Hikâye, Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçmektedir. Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kadı Gıyasettin ise, Simavnalı Bedrettin’in soyundan gelen bir aileye mensup, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!