Kürtçe TV ve eğitim olmayacak şeyler

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe TV ve eğitim olmayacak şeyler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Gunter Verheugen'in verdiği 'Katılım Ortaklığı Belgesi' taslağında, Kürtçe televizyon ve Kürtçe eğitime izin verilmesinin istenmesine sert çıktı. Bahçeli, bu öneriler için ‘‘Olmayacak şeylerden bahsediyor’’ dedi.

Bayburt gezisinin ikinci gününde Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret eden Bahçeli, burada laboratuvar ve atölyeleri gezdi. Bahçeli, basın mensupları kendisine sorular yöneltmeye başlayınca, ‘‘Hep siyasete boğulmayın. Hep bizimle ilgili şeyler yazmayın. Bakın burada ne kadar güzel şeyler yapılıyor. Biraz da bunlarla ilgilenin’’ dedi.

Bahçeli, gazetecilere siyaset dışı soruları tercih edeceğini söylemesine karşın, konu yine dönüp dolaşıp siyasete geldi. Önce, Bahçeli'ye hatırlatılan AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Gunter Verheugen'in, Ankara'da hükümete bıraktığı 'Katılım Ortaklığı Belgesi' için taslak önerileri gündeme geldi. Hükümetin medyaya sızmasını önlemeye çalıştığı 'Katılım Ortaklığı Belgesi' taslağının basında yer aldığını hatırlatan gazetecilere Bahçeli, Kürtçe televizyon ve Kürtçe eğitimi olanaklı görmediğini anlattı. Bahçeli, Verheugen'in bu önerileri raporda yazmasıyla ‘Olmayacak şeylerden söz ettiğini’ vurguladı.

KARDEŞ TARTIŞMASI HÜKÜMET YIKMAZ

Bahçeli, Gümüşhane'de ise şöyle konuştu:

‘‘Zaman zaman hükümet içinde, hükümetin krize düştüğünü ifade edenler oluyor. Aynı ana-babadan doğan kardeşler arasındaki ufak tartışmalar, tabii ki dünya görüşleri farklı üç partinin oluşturduğu koalisyonda da söz konusu olabilir, olmalıdır da. Kardeşler arasındaki tartışma, ailenin çöküşüne ve yıkılışına neden olmuyorsa, koalisyon şartlarındaki bazı tartışmalar neden ülkeyi hemen bir krize taşısın?’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!