Kurtboğazı temiz mi

MELİH Gökçek, ‘Kurtboğazı Barajı yeni isale hattı hayırlı olsun’ pankartları astırdı ancak Ankara halkına temiz su sağlaması amaçlanan Kurtboğazı Barajı’na komşu çevre köylerin hiçbirisinde bir kanalizasyon sistemi ve arıtma tesisi bulunmuyor.

Çevre köylerde yapılaşma yasağı getirilerek su havzasının korunması amaçlanmış durumda ancak tek başına yeterli bir önlem değil.
Büyükşehir ve ASKİ’den beklentimiz biran önce ahırların bulunduğu, hayvancılık yapılan tüm çevre köylere arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemi kurulmasıdır. Bölgedeki Pazar Köyü gibi diğer köylerde de hayvancılık ve tarım bitme noktasına geliyor, ilköğretim okulları kapanıyor ve insan göçü yaşanıyor. Ankara’ya ve değerli su havzalarına bu kadar yakın çevre köylerin kanalizasyon sistemleri ve arıtma tesislerinin en kısa zamanda yatırım kapsamına alınmasını talep ediyoruz, bu yatırım hem bölge köylerinin kalkınması hem de Ankara halkının temiz su içmesi için de hayati bir önem taşıyor.
T.O.

‘Hayırlı’ yol


SİNCAN’da oturuyorum, işyerim ise Kızılay’da... Hal böyle olunca işe gidiş gelişimi dolmuş veya otobüs ile Etimesgut yolunu kullanarak sağlıyorum. Henüz birkaç yıl önce altyapı çalışmaları nedeni ile kazıldıktan sonra tekrar asfaltlanan Sincan-Etimesgut yolu, 2010 Ağustos ayından bu tarafa tekrar kazılmaya başlandı. Yolun bazı bölümleri trafiğe kapatıldı, tek şeritten, arka sokaklardan trafik akışı verildi, yolda bir hayli zaman kaybı yaşandı vs. vs. Artık bunlara alıştık ve ümit ederimki bu çalışma nıhayetlenmek üzere... Ancak beni ve benim gibi düşünenleri asıl üzen mevzu, bir kaç yıl evvel o kadar masraf ve maliyete katlanılıp, tabiri caizse ‘Asfaltınız hayırlı olsun’ yazısının mürekkebi dahi kurumamış iken yeni yapılmış olan asfalta nasıl kıyılır? Bu nasıl proje, nasıl planlamadır? 5-6 kilometreik yolda yapılan kazı veya altyapı çalışması 6 ayda mı biter? Yapılan masrafa, harcanan emeğe, kaybedilen zamana yazıktır, günahtır. Kazılan yerlerin üzerine dökülen asfalta Allah aşkına bir bakın... ‘Ödüllü Ankara’nın ana güzergahlarından biri sayılan bu yol köy yollarından daha beter. Demek ki önceden dökülen asfalt ve uygulamalar pek de ‘hayırlı’ olmamış. G.S.

‘Kadın el emeği pazarı’ Ankaralıları bekliyor


HER hafta Cuma ve Cumartesi günleri Seyranbağları Lisesi’nin karşısındaki Seyranbağları Pazar Alanı’nda kurulan ‘Kadın El Emeği Pazarı’ için, Çankaya Belediyesi tarafından hazırlanan afişler duyuru için asılmış olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından toplatıldığı için yeterli katılım sağlanamıyor. Çok az insanın bu pazardan haberi var.
150’den fazla kadının el emeği göz nuru ürünleri pazar yerinde sergileniyor ve makul fiyatlarla satışa sunuluyor. Mantı, su böreği, gözleme ve baklavadan tutun da atkılar, şapkalar, takılar, hatta boncuktan yapılmış tablolara kadar çok çeşitli ürünler var. Gelip, görmenizi, pazarı gezerek bizlere ve o kadınlara katkıda bulunmanızı çok arzu ederiz. Yıldız DEMİRBAŞ
Yazarın Tüm Yazıları