Kurtar beni Ann

Güncelleme Tarihi:

Kurtar beni Ann
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

ABD’de Cumhuriyetçilerin kurultayına, Mitt Romney’nin “First Lady” adayı karısı Ann Romney damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Son dönemde kürtaj gibi tartışmalarla toplumda tepki çekip hızla oy kaybeden Romney, eşi sayesinde yeniden yükselişe geçebilir.

Cumhuriyetçilerin birçoğu, Isaac Kasırgası’nın gölgelediği kurultayda, Mitt Romney’yi (65) Amerikan halkına sevdirmesi için önceki gece Ann Romney’ye güveniyordu. Bu yüzden evlendikten sonra kocası gibi Mormon olan ve siyasete atılınca da eşine tam destek veren Ann Romney (63) kürsüye çıktığında salon alkıştan yıkılıyordu. Kurultayda bulunan Romney’nin en büyük oğulları Tagg ve Ben, anneleri konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Aşk mektubunu andıran konuşmasında  Ann Romney özetle şunları söyledi:

‘Size aşktan bahsedeceğim’

“Bu akşam size politika ve parti hakkında konuşmayacağım. Size aşktan bahsedeceğim. Lisedeki dans gecesinde tanıştığım oğlan. Adı Mitt Romney. Size ona neden âşık olduğumu söyleyeyim. Uzun boyluydu. Çok gülüyordu. Tedirgindi. Kızlar öylesini sever. Ve aileme karşı çok kibardı. En iyi tarafı, beni güldürürdü. Evlendik, bir bodrum katına taşındık, karnımızı ucuz makarna ve ton balığıyla doyurduk. Beş çocuk büyüttük. MS hastalığı ve meme kanserini atlattım. Çok özel günlerdi. Bu adam bizi yüzüstü bırakmaz. Bu adam Amerika’nın ihtiyacı olan adam.”

/images/100/0x0/55eabf35f018fbb8f8941a3d
Cumhuriyetçilerin kurultayını Tolga Tanış izledi

Haberin Devamı

EŞİNİ ÖPEREK KUTLADI / FOTO GALERİ

Bu arada kurultayın ilk gününde Cumhuriyetçiler parti programını da kabul ettiler. Şimdiye kadar kaleme alınan en katı programlardan biri olarak değerlendirilen metinde, kürtajın ve eşcinsel evliliklerinin kesinlikle yasaklanması ve ekonominin canlandırılması için vergi kesintileri yapılması istendi.

Dokümanın başında, “Obama politikaları yüzünden Amerikan Rüyası’nın tehlikede olduğu” yazıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!