Kürt sorunu diyerek Kılıçdaroğlu’nun üzerine gitmek

400 bin kişi her Allahın gecesi aç gidiyor yatağına, istatistikler böyle söylüyor...

Emeklilerin durumu ortada, çok az bir aylık ile kira verip geçinmeye çalışanı, çocuk okutanı var...
Bir siyasi denesin bakalım bir ay, nasıl işin içinden çıkıyormuş görelim; emekli maaşı ile geçinmeyi bir denesin!..
Eğitim paralı dershanelere endekslendi, veremeyen büyük çoğunluk ne yazık ki puan alamıyor, istisnalar hariç... Hatta dershane borcu ödeyemeyenlerin anneleri hapse bile düşüyor borcuna yapılan faiz yüklemesinden dolayı...
Bu arada yargı isyanda...
TSK’ya karşı bir asimetrik savaş yapıldığını bizzat TSK’nın Başkomutanı söylüyor, biz, kim bu asimetrik savaşı yapanlar diye açıkça soramıyoruz...
Dinlenmeler, kasetler doğal olaylar oldu. Hep aynı kesime olması da ayrıca önemli bir konu. Bu önemli konu da öylesine bir konu olarak rafa kaldırılıyor, geçiştiriliyor.
Çok dava var süren. Suçlu olduğu kanıtlanamadan insanlar içeride çile çekiyor, belki ilk mahkemede beraat edecek ama bu arada mahkemeye kadar içeride kalıyor.
Daha çok konu var yazsak. Ama sanki tek önemli ve gündemdeki konu Kürt sorunu gibi bazı çevreler Kılıçdaroğlu’nu, neden Kürt demedin konuşmanda diye suçluyorlar; benim aklımın bunu almasına imkân yok.
Sanki Kürt demek yerine bölgede 0 kredili fabrika açmak, özelleştirmeyi kaldırmak, mayınlı arazileri toprak reformu ile halka vermek bir anlam ifade etmiyormuş gibi, sanki açlık ve işsizlik bölgenin kaderi değilmiş gibi, Kılıçdaroğlu’na hesap sorar gibi neden Kürt demedin diyorlar!
Ne diyeyim, Allah akıl fikir versin...
Funda YAMANEL

Kaldırımı, çizgisi olmayan cadde tehlike saçıyor


KEÇİÖREN’de Sanatoryum Cadddesinde bulunan Keçiören Eğitim-Araştırma Hastanesi yakınında oturuyoruz. Sanatoryum Hastanesi’nden, yukarıda bulunan Samanyolu Koleji’ne kadar çok geniş ve her iki tarafta da kaldırımı olmayan, araçlar ve yayayalar için yol çizgilerinin olmadığı yaklaşık 1-1,5 km uzunluğundaki Sanatoryum Cadddesi’nin bu kısmında, her gün hem yayalar hem de araçlar büyük tehlikeler atlatmakta ve kazalar meydana gelmektedir. Özellikle hastaneye gelen ve giden hastaların caddeden karşıdan karşıya geçmeleri çok zor olmaktadır. Bu bölgede bulunan iki hastanenin ambulanslarının da bu caddeyi sürekli kullandıkları düşünüldüğünde bu caddenin hayati önemi artıyor.

Gene bir oyun mu var

KOOPERATİF yada müteahhit tarafından sayaç bedeli ödenen ‘abonelik işlemlerinde’ normal su saati talep edince, 50 TL ek ödeme yapmak gerekiyor. ASKİ, ödenmiş sayaç bedelini hesaba katmıyor. Kartlı (ön ödemeli) sayacı tercih etmeyenler tekrar ücret veriyor. Vatandaş bu suretle mekanik sayaçtan caydırılıyor. Ellerinde erimesi gereken stok mu vardır nedir, değişik talebi zora sokuyorlar.
Etimesgut’ta, su aboneliği sırasında artı bedel şartına anlam veremedik. Ön ödemeliye razı olduk. Talep edilen diğerinden ucuz olduğu halde mahsup ve iade yerine ek ödeme çıkarmak mantıklı mı, böyle hizmet olur mu?
M. ALTAY

GÜNÜN SÖZÜ

“Güçlü ve gelişmiş bir Türkiye olabilmenin en önemli altyapılarından birisi de, üstün zekâlı ve yetenekli insan potansiyelini eğitip desteklemekten ve uygun konumlarda istihdam etmekten geçmektedir. Bu anlamda bir devlet politikası oluşturulması gerekmektedir. Aksi takdirde üstün zekâlı ve üstün yetenekli bireyleri kaybetmek, topraklarımızı kaybetmek kadar ciddi bir sorundur.”
Gürkan AVCI-Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı

KISA...KISA...

‘FADİME Baltacıoğlu 47. Sanat Yılı’ resim sergisi 1-30 haziran tarihlerinde Balgat Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde izlenebilir.
Yazarın Tüm Yazıları