Kürt kardeşlerimizle Suriye’de dayanışma içinde olacağız

Güncelleme Tarihi:

Kürt kardeşlerimizle Suriye’de dayanışma içinde olacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 01:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yemin törenine katılmak ve ikili görüşme yapmak için gittiği Tahran’da Suriye konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Davutoğlu şöyle konuştu: “(Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Ankara ziyaretiyle ilgili) Onlar da biz de Suriye’de içbarışın tesis edilmesinde Kürtlerin önemli bir unsur olduğunu, bunun da ancak Kürt grupların toplu olarak Suriye muhalefeti içinde yer almasıyla mümkün olduğu hususlarını paylaştık. Aynı perspektife sahibiz. Suriye rejimiyle herhangi bir işbirliğinin Kürtler açısından sorunlar doğuracağı aşikâr. Birlikte Suriye’de bu kritik geçiş sürecinde Kürt kardeşlerimizin önce Suriye muhalefeti daha sonra Suriye’de kalıcı bir yapı oluşmasında hak ettikleri konumu ele almasında dayanışma içinde olacağız.

TÜRKİYE KATKI YAPACAKTIR

Özellikle Suriye’de rejimle işbirliğine dayalı yeni problemlerin çıkması hiç kimsenin faydasına değil. Bu konuda da PYD tarafından gelen açıklamalar oldu. Eğer söz verildiği gibi Suriye muhalefeti içinde yer alınırsa, rejimle kesinlikle işbirliği yapılmazsa, Türkiye’nin sınır güvenliğiyle ilgili kaygılarının tümü gözetilirse ve herhangi bir şekilde Suriye’nin toprak bütünlüğünü riske edici bir yapılanmaya gidilmezse; bütün Kürt unsurların muhalefete katılımına Türkiye çok ciddi katkı yapacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!