Kursiyerlerin eserleri görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerlerin eserleri görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 11:27

Kursiyerlerin eserleri görücüye çıktı

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yaptığı eserlerin yer aldığı yılsonu sergisi açıldı.

Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2016-2017 döneminde düzenlediği kurslara katılanların yaptığı eserlerden oluşan yılsonu sergisi, Belediye Fuar Alanı'nda açıldı. Törene, Kaymakam Nurullah Kaya, eşi Sümeyra Kaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Belediye Başkanı Adil Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Doğan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu sonrası okunan İstiklal Marşı'nı işaret dili kursuna katılanlar da işaret diliyle okudu. Törende kursiyerlerin sunduğu gösteriler beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi gerçekleştirildi. Ardından yine kursiyerlerin sunduğu keman dinletisi, gitar ve bağlama dinletisi sunuldu. Karate, tekvando ve güreş gösterilerinin ardından kursiyerlerinin geçiş töreni yapıldı.

HEM Müdürü Ali Doğan, "Bu yıl merkezde 7, merkez dışında 76 derslikle 165 branşta 4 bin 570 kursiyere ulaşıp talepleri doğrultusunda kurslar açtık. Bu rakamlar yaklaşık olarak ilçe nüfusunun onda biridir. Bu kapsamda Karatepe, Muzkent, Kahyalar, Çalıpınar, Beyobası, Macar, Beyrebucak, Çamlıca, Çığlık, İstiklal, Gazi, Pazarcı ve Cumhuriyet mahallemizde muhtelif kurslar açtık" dedi.

Belediye Başkanı Adil Çelik, "Geçen yıl da çok güzel bir sergi açılmıştı. Eminim ki bu yıl geçen yıldan çok daha güzel bir sergi açılacak. Ben ve ekibim her zaman Halk Eğitim Müdürlüğünün yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Nurullah Kaya da "16 yıldır ülkemizin çeşitli coğrafi bölgelerinde, illerinde, ilçelerinde görev aldık. Birçok seferinde yılsonlarında halk eğitimlerimizin açılışlarını yaptık. Hepsi güzel olmakla beraber böyle bir kalabalığı, böyle bir organizasyon, topyekun atan kalplerin bir arada olduğu meclisi ilk defa görüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol daha sonra stantları gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!