Kursiyerlere yeni sertifika verildi

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerlere yeni sertifika verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 00:00

İşkur İl Müdürlüğü ve Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nın (HASVAK) işbirliği ile düzenlenen istihdam amaçlı hasta ve yaşlı bakım elemanı meslek edindirme kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Törende konuşan Çağlayan, mesleki eğitim sorununa değinerek, “Türkiye’nin meselesi işsizlik değil mesleksizlik diye yıllarca söyledim. Ben bunu bazıları gibi kitaplardan öğrenmedim. Ben bu işin mutfağından geldim” dedi.

Mesele işsizlik değil

27 yıl sanayicilik yaptığını ancak bu süre içinde mesleki eğitim almış eleman bulmanın eksizliğini yaşadığını dile getiren Çağlayan, “Türkiye’de herkes işsizlik derken ben ‘Hayır Türkiye’nin meselesi işsizlik değil, Türkiye’nin meselesi mesleksizliktir’ dedim. Türkiye’nin maalesef bütün problemi nitelikli elemandır. Evet milyonlarca işsizimiz var bunu biliyorum, ancak Türkiye’de mesleği olanların iş bulamaması gibi bir problem söz konusu” diye konuştu.

Eğitimler düzenlendi

VAKIF Başkanı Engin Öztürk de, HASVAK gönüllülerinin sevgi, çalışma ve dayanışma prensibinin ışığında, faaliyet gösterdiğini söyledi. Öztürk, “Toplumda gerekli ivmeyi sağlamak için örnek ve lider bir vakıf olarak yürüttüğü, her türlü toplumsal destek hizmetlerinde özellikle kadınlarımızın eğitim ve istihdamının sağlanması başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerini kucaklamıştır. Bu amaçla kreş, anaokulu, ilkokullar inşa ettirmiş. Toplumun ihtiyacı olan ilk yardım, kanserle savaş, sigarayla savaş gibi konularda eğitimler düzenlemiştir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!