Kursiyerlere 'Kaz Yetiştiriciliği' belgesi

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerlere Kaz Yetiştiriciliği belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 10:43

Kursiyerlere 'Kaz Yetiştiriciliği' belgesi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- BOZOK Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Yozgat'ta düzenlenen çiftçilere yönelik 'Kaz Yetiştiriciliği' eğitimi programının tamamlanmasının ardından, kursiyerlere belgeleri törenle verildi. 
Sertifika törenine katılan AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan sera ve devam eden projeleri inceleyip, ilgililerden bilgi aldı. Düzenlenen eğitim programına Yozgat ili dışında, Ankara, Eskişehir, Konya, Antalya, Sivas, Tokat ve Manisa illerinden toplam 35 üreticinin katıldığı belirtildi. 
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Türkiye'de kaz yetiştiriciliği konusunda yetiştiricilerin, üreticilerin ve müteşebbislerin eğitilerek, bilgili bir yetiştirici topluluğu oluşturmak olduğunu söyledi. Karadağ, Ziraat Fakültesi'nin çalışmaları sonucunda Damızlık Kaz Üretimi bakımından ülkemizde bir marka, öncelikli bir il olması gerektiği konusunda da çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi. Daha sonra törenle kursiyerlerin belgeleri dağıtıldı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!