Kursiyerler eserlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerler eserlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 14:15

Kursiyerler eserlerini sergiledi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GİRİŞİMCİ Kadınlar ve Öğrenciler Derneği ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan 'Elde Aplike İğne Oyası ve Kadın Giysileri Dikimi Kursu'nu tamamlayan kursiyerlerin çalışmaları sergilendi.

Muratpaşa Belediyesi'ne ait Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan sergiye kadınların ilgisi büyük oldu. Sergide, 30 kursiyerin 200'den fazla masa, sehpa, yatak örtüleri, elde aplike (Düz veya desenli bir kumaştan kesilmiş motiflerin, dantellerin bir başka kumaşa işlenmiş durumu) çalışmaları, çeşitli mefruşat, işlemeli ev aksesuarları, çocuk ve kadın giysileri yer aldı.

Kurs öğretmeni Deniz Çaycı, 10 yıl önce kurulan ve kadınların el becerilerinin değerlendirildiği Girişimci Kadınlar ve Öğrenciler Derneği Atölyesi'nde açılan kursa yetişkin kadınların ilgisinin her geçen yıl arttığını belirtti.

Deniz Çaycı, derneğin 'Makineci Kalifiye Eleman Yetiştirme Projesi'nin Avrupa Birliği'nden (AB) destek aldığını, kadınlara 2 yıl eğitim verildiğini, tekstil firmalarında çalışma imkânı sağlandığını kaydetti. Çaycı, "Bu yıl ki sergimiz, derneğimizin '10'ncu yılına özel oldu. Mutluyuz, gururluyuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!