Kürşad Yılmaz, sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Kürşad Yılmaz, sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:10

Kürşad Yılmaz, sergi açtı

Haberin Devamı


MERSİN'de, ressam ve aynı zamanda Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) eski Başkanı Kürşad Yılmaz, 14'ncü kişisel sergisini 'Kızılderili' temasıyla açtı.
Yağlı boya ve akrilik boya tekniği kullanarak resimlerini hazırlayan sanatçı, 19 eserini Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Konsept olarak Kızılderilileri seçen sanatçı, gerçek fotoğraflarla grafiksel öğeleri bir tuvalde buluşturdu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Meclis Üyesi Ahmet Akın, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş ve sanatseverler katıldı.
Sergi açılışında konuşan ressam Yılmaz, son 9 yıldır yaşamlarını ve felsefelerini incelediği  Kızılderililerin resimlerini yaptığını kaydederek şunları söyledi:
"Çocukluk yıllarında kovboy filmleriyle büyüdüm. Çocukluğumdaki Kızılderili yanlılığımın, Kızılderilileri hayat felsefesi edinince ne kadar doğru olduğunu anladım. Ben Kızılderililerin ressamıyım. Kızılderili tarihini, geleneklerini, ritüellerini çeşitli kaynaklardan araştırıyor ve resimlerimi buna göre yapıyorum. Konularımda, Kızılderililerin simgeleşmiş kavramlarını, desenlerini, kutsal hayvanlarını, portrelerini, kıyafetlerini, takılarını, onlarla bütünleşen tüylerini işliyorum."
Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi 31 Mayıs'a kadar açık kalacak.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!