Kürkçüler Cezaevi'nde Çanakkale töreni

Güncelleme Tarihi:

Kürkçüler Cezaevinde Çanakkale töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 16:34

Kürkçüler Cezaevi'nde Çanakkale töreni

Haberin Devamı

ADANA'daki Kürkçüler ceza infaz kurumu yerleşkesinde Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.
Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Şehit Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, İl Müftüsü Hasan Çınar, ağır ceza mahkemesi başkanları, Ceza İnfaz Kurumları İzleme Kurulu üyeleri, infaz koruma memurları ile hükümlüler katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, Sabancı Merkez Cami müezzini Erbil Ünüvar Kuran-ı Kerim okudu . Mehmet Baysal Cami İmam Hatibi Murat Çil ise ilahi ve Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi.
Duygusal anların yaşandığı etkinilkte, Çanakkale Türküsü'ne eşlik eden izleyicilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı. 'Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Ruhu' konulu bir konuşma yapna İl Müftüsü Hasan Çınar, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşı'nda dört bir yandan gelen Mehmetçiğin vatan savunması için canını feda ettiğini belirten Müftü Çınar, "Bu vatanın toprağa şehitlerin kanlarıyla yoğrulmuştur. Biz bu mücadelenin sahibi ataların evlatlarıyız. Geçmişimize sahip çıkmak, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere taşımak en büyük vazifemizdir. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da Müftü Hasan Çınar'a, hükümlülerin çam kozalaklarından yaptığı 'Kanatlı Kozalak' adlı kuğu figürü armağan etti.
Anma etkinliğinin ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindekiler, Açık Ceza İnfaz Kurumu'daki, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adını taşıyan camide cuma namazını kıldı, ardından hükümlülerin el işi eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!