Kürk yakaları her yerde kullanabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Kürk yakaları her yerde kullanabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2005 00:11

Kürkün her türlüsünün makbul olduğu kış sezonunun, en popüler ve en sevimli aksesuvarı da kürk yakalar. Gösterişli ve süslü kürkü, günlük kullanıma taşıyan kürk yakalar, ayrı olarak satılıyor. Abiye elbiselerin, trikoların üzerinde kürk yaka kullanmak çok moda.

Tam da bu karlı havalarda çok işinize yarayacak, 50’ler tarzı yakaların, leopar desenli, mürdüm, bordo, pembe renklerde olanlarından, hazır indirim sezonu da başlamışken bir tane edinmelisiniz.

Süslü ve gösterişli sezon modasının, sizi yumuşak ve nostaljik bir havaya büründürecek, olmazsa olmaz parçası kürk yakalar. Ünlü markaların koleksiyonlarında, yakası kürklü kıyafetler geniş yer tutuyor. Paltoların, özellikle de tüvit olanların yakalarında mutlaka kürk var. Park Bravo, Herry, İpekyol, Koton, Beymen, Vakkorama, Derishow, Mudo City gibi yerli markalar ile Zara, Mango, Etam, Benetton gibi yabancı markalarda bolca seçenek var.

Sadece kürk üzerine çalışan butiklerde ve kürkçülerde gerçekleri de satılıyor tabii, ama kürk yaka ve etoller peluş benzeri bir materyalden üretiliyor çoğunlukla. İçinde, çok az miktarda da olsa, tüylere naylon özelliği katan polyamid ve akrilik maddesi var. Kürk yakaların omuzlara gelen alt kısmı, saten gibi parlak bir kumaştan dikiliyor, uçları bir kurdeleyle birbirine bağlanıyor.

ABİYE ELBİSE VE HIRKALARIN ÜZERİNDE

Aslında kürk yaka, palto ve ceketlerin üzerinde kullanmak için ortaya çıkmış. Ama bu kış, bir davete giderken abiye elbiselerin üzerinde, saten veya şifon bluzlarla birlikte, gündüzleri ince trikoların veya klasik, uzun kollu bluzların üzerinde de kullanılıyor. Genelde gece gezmelerinde, jean pantolonla birlikte tercih edilen ve çok moda olan, dantelli, saten, şifon, askılı kombinezon bluzların üzerine bir kürk yaka takarak, modayı yakalayabilirsiniz. İşe giderken, nakışlı klasik hırkalarla da yakanızı kullanabilirsiniz. Yaka kürkünüzün üzerine bir broş takmayı unutmayın. Ünlü markaların kataloglarında özellikle koyu renkli yakalar, parlak broşlarla kullanılmış. Yakanın, kurdeleyle birbirine bağlanan kısmını yan çevirerek, kurdeleli kısmı omzunuzun üzerine getirebilir, daha farklı bir stil yaratabilirsiniz.

Renk seçeneğiniz çok. Mor, pembe, yeşil ve tonlarındaki kürk yakaları, siyah ya da beyaz yün kabanların üzerine veya tek renkli üstlerle birlikte takabilirsiniz. Beyoğlu Markiz Pasajı’ndaki Taboo’da, pembe-mor, yeşil-beyaz gibi, iki renkli kürk yakaların bolca çeşidi var. İki renkli ama daha sade tonlarda, kurdeleli yakaları Topshop’ta, atkı modelinde, broşla birbirine tutturulan kürk yakaları Polo Garage ve River Island’da bulabilirsiniz. Topshop şu ara büyük bir indirimde, sezon içinde 55 YTL’ye satılan kürk yakaları 17,5 YTL’ye alabilirsiniz. Vakkorama’da, Home Store, Derishow ve Koton’da, kırmızı, bordo, mor, koyu yeşil gibi canlı renklerde, bildik kürk renklerinde ya da leopar desenli yakalar satılıyor. Benetton, İpekyol ve Park Bravo, bej, siyah, beyaz, açık pembe gibi sade renk ve çizgilerde yakalar için uğranması gereken adresler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!