Kurgu dilekçeyle gazilik istedi!

Güncelleme Tarihi:

Kurgu dilekçeyle gazilik istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 11:15

Antalya’da Kepez İlçesi’nde yaşayan Y.K. isimli vatandaş, silahlı darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz 2016 gecesi Antalya çevre yolunda darbeci askerler tarafından başından ve ayağından vurulduğunu iddia ederek kendisine gazilik unvanı verilerek maaş bağlanması talebinde bulundu. Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmada ise Y.K. tarafından anlatılan olayların hayal mahsulü olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Resmi dilekçe ve kimlik bilgileri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Antalya Valiliği’ne başvuruda bulunan Y.K., dilekçesinde darbe girişimi ile ilgili şunları anlattı: “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile elime bayrak alıp sokağa çıktım. Antalya çevre yolunda bir grup FETÖ/PDY üyesi darbeci askerle karşılaştım. Darbe olduğunu Gülen’in talimatı ile hareket ettiklerini söylediler. Darbeye müdahale ettim. ‘Asker kışlaya diye’ bağırdım Bir subay bana tekme atınca yere düştüm. Bize silah doğrulttular.”

‘TAZMİNAT İSTİYORUM’

Kendisine darbeci askerler tarafından ateş açıldığını da iddia eden Y.K., şöyle devam etti: “Biz 6 kişiydik üzerimize ateş etmeye başladılar. Kafamda ve sol ayağımda sancı hissetim, vurulduğumu anladım. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındım. Şu an iş göremez haldeyim. Mağdur oldum, zarar ettim, malul oldum. Ruh sağlığım bozuldu. Başbakanımız ‘Darbe girişimi gecesi tırnağı yaralanana gazilik unvanı verilecek’ demiştir. Bu nedenle şahsıma gazilik unvanı ve tazminat verilmesini, aylık bağlanmasını talep ediyorum.”

Haberin Devamı

TALEP REDDEDİLDİ

Başvuru üzerine Antalya Valiliği’ne resmi yazı gönderen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olayın incelenmesini istedi. Antalya Valiliği ve ilgili kurumların yaptığı araştırmada 15 Temmuz gecesi ve olayın devamındaki günlerde Y.K., tarafından anlatılan olayların yaşanmadığı, Antalya’da hiçbir hastaneye silahla yaralanma vakasının ulaşmadığı belirtildi. Dilekçede anlatılanların kurgu olmasından dolayı Y.K. tarafından yapılan başvurunun reddedildiği belirtildi.

‘ÇOK TİTİZ ÇALIŞIYORUZ’

Darbe girişimi gecesi yaşananlar ve yapılan başvuruların titizlikle incelendiğini belirten yetkililer ise Hürriyet muhabirine şu bilgiyi aktardı: “O gece birçok insanımız vatanı için canını verdi, yaralandı. Devletimiz bu vatandaşlarımıza tüm gücüyle destek oluyor. Ancak bu süreçten yararlanmak isteyen kişiler de karşımıza çıkıyor. Bizim görevimiz gerçekleri ortaya çıkarıp yapılan başvuruları doğru şekilde sonuçlandırmak.”

‘TEK BİR KURŞUN SIKILMADI’

Haberin Devamı

Antalya, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini en sakin geçiren iller arasında yer alıyordu. O gece askeri birliklerde hiçbir hareketlenme yaşanmazken, birliklerin araç giriş-çıkış noktaları iş makineleri ile kapatılmıştı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Tek bir asker sokağa çıkmadan, tek bir askeri araç Antalya sokaklarında gezmeden, tek bir kurşun sıkılmadan o geceyi geçirdik” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!