Küresel teknolojiye yön verenler İstanbul’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Küresel teknolojiye yön verenler İstanbul’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 16:31

Geleceğin akıllı şehirleri konsepti ve uluslararası dev katılımla düzenlenen World Cities Expo İstanbul’da bir araya geliyor. Dev organizasyona Steve Jobs’la beraber Apple’ı kuran Steve Wozniak, Wikipedia’nın iki kurucusundan biri olan Jimmy Wales ile dünyaca ünlü teknoloji fütüristi ve mucit Pablos Holman konuşmacı olarak katılıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehirler konusunda dünyada öncü kurum, kuruluş ve ülkelerin katılımıyla 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan "World Cities Expo İstanbul" etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Fuarda yakın geleceğin kent modeline yön verecek “Akıllı Şehirler” tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak. World Cities Expo İstanbul’da küresel teknolojiye yön veren Steve Jobs’la beraber Apple’ı kuran Steve Wozniak, Wikipedia’nın iki kurucusundan biri olan Jimmy Wales ve Intellectual Ventures mucitlerinden dünyaca ünlü teknoloji fütüristi Pablos Holman da yer alıyor.

Hayatı değiştiren ve dönüştüren teknolojiler, günlük yaşamın bir parçası olarak şehirleri de “Akıllı Şehirler” olma yönünde değiştiriyor. Hızlı, kullanıcı dostu, ulaşılabilir ve sürdürülebilir çözümler, şehirleri “akıllı” hale getiriyor. Teknolojilerin büyük metropollerin sorunlarını çözme potansiyeline sahip olması, teknolojinin kullanım talebini de giderek artırıyor. Baş döndüren bu talepten yola çıkılarak organize edilen "World Cities Expo İstanbul" teknoloji uzmanlarını dünya kenti İstanbul’da buluşturuyor.

Haberin Devamı

YAKIN GELECEĞE AKILLI ŞEHİRLER DAMGASINI VURACAK
World Cities Expo İstanbul’da girişimcilik ve ekonomik gelişim, yenilikçilik ve teknoloji, büyük veri ve kent yönetimi, enerji, ulaşım ve akıllı toplum konuları akıllı kentler çerçevesinde mercek altına alınacak. Uluslararası organizasyonda deneyim alanı oluşturulacak, akıllı dönüşüme paydaş firmaları bir araya getirecek. Fuar alanında, fikir liderleri vizyon konferansları düzenleyecek ve sinerji temelli, etkin iş ve network toplantıları gerçekleştirilecek.

TEKNOLOJİ DEVLERİ İSTANBUL’DA
Organizasyonda 100’ü aşkın global ve yerel firma yer alacak, 10’a yakın pavilion kurulacak. 3.000’i aşkın iş adamı ve 300’den fazla global ve yerel basın mensubunun izleyeceği World Cities Expo İstanbul’un 10.000’i aşkın profesyonel tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

World Cities Expo’nun katılımcı profilini uluslararası ve yerel kamu kurum ve kuruluşları, lider kent teknolojileri firmaları, milli pavilyonlar, sektörel sivil toplum kuruluşları, akıllı ev platform sağlayıcıları, eğitim kuruluşları, sağlık hizmetleri sağlayıcıları,sigorta şirketleri,sektörel yayınlar ve medya kuruluşları, belediyeler, belediye başkanları ve yöneticiler teknoparklar, kent yöneticileri, Telekom operatörleri, şehir teknolojileri bakanları, Şehircilik Bakanlığı ve teknoloji sağlayıcıları oluşturuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!