Küresel başarıya koşan tanınmamış Türk grubu

Güncelleme Tarihi:

Küresel başarıya koşan tanınmamış Türk grubu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Ömer ve Nitsa Kapancıoğulları birlikte kurdukları Mavi Maymun (Blue Monkey) isimli müzik grubuyla internet üzerinden düzenlenen ‘Rode Rock’ isimli yarışmaya başvurdu.

Haberin Devamı

Çift 43 ülkeden 500’den fazla yarışmacıyı geride bırakarak ilk 10’a girdi. 31 Temmuz’da sonuçlanacak yarışmada birinciliğe oynayan grup oylarınızı bekliyor

İzmirli Ömer ve Nitsa Kapancıoğulları çifti müziğe tutkun. Yıllardır yaptıkları şarkıları toparlayıp düzenlemek amacıyla bir süre önce kendi gruplarını kurmaya karar verdiler. Amaçları kendilerini değil, yaptıkları işi ciddiye alan bir grup olmaktı. Gruplarına fonetik olarak hoşlarına giden ve eğlenceli buldukları Mavi Maymun (Blue Monkey) ismini verdiler. Müziklerinde mümkün olduğu kadar analog enstrümanlarla, samimi his yaratabilecek bir sound üzerine gitmeyi seçtiler. Zamanla şarkıları kayıtlara dönüştü ve grupları yavaş yavaş gelişti. Tam canlı performansların provalarını yapıyorlardı ki karşılarına Rode Rocks isimli yarışmanın çıkması bir anda kaderlerini değiştirdi.

Haberin Devamı

Ömer Kapancıoğulları sıklıkla takip ettiği müzik dergilerinin birinde yarışmanın tanıtımını okuduğunu söylüyor: “Keyifli bir proje olacağına karar verdik ve ‘60 Seconds’ isimli şarkımızı düzenlemeye başladık. Daha sonra bu şarkıya eşlik edecek, yarışma konseptine uygun videoyu nasıl çekebileceğimizi planladık, bir-iki hafta içerisinde çekim ve montajlarını bitirip yarışmaya gönderdik.”

İLK DÖRT ARASINDAYIZ

Yarışmaya 43 ülkeden 500’ü aşkın müzisyen katıldı. Aralarında Guns n’ Roses’ın eski davulcusu Matt Sorum, Queens of şe Stone Age gitaristlerinden David Catching, Grammy adayı müzik mühendisi John Merchant, tanınmış prodüktör Alain Johannes gibi isimlerin de bulunduğu bir jüri tarafından 10 finalist seçildi.
“Global bir yarışma olduğu için birçok başarılı katılımcıyla yarışıyoruz. Bu yüzden ne kadar işimize güveniyor olsak da ilk 10’a seçildiğimizi bildiren e-mail sürpriz oldu. Şimdi oylamada ilk dört sıra arasında gidip geliyoruz, ancak son güne kadar kesin bir şey belli olmuyor” diye anlatıyor Nitsa Kapancıoğulları.

HOLLYWOOD’DA KAYIT

Yarışmayı düzenleyen ‘Rode’ firması müzik camiasında iyi tanınan, en ünlü mikrofon markalarından biri. Bu yıl ilk kez düzenledikleri bu yarışmanın gerek tekrarı, gerek dünya çapında duyurulması için çok büyük bir reklam kampanyası düzenliyorlar. Dolayısıyla yarışmada ilk 10’a seçilmek bile grup açısından isimlerini duyurmak adına bir başarı. Ama yarışmayı kazanırlarsa asıl ödül Hollywood’daki dünyaca ünlü Record Plant stüdyolarında, kayıt yapma olanağı. Bunun haricinde ikinci ve üçüncü olanlara da mikrofonlar başta olmak üzere stüdyo kayıt ekipmanları gibi ödülleri var. Sonuçlar hâlâ devam eden oylamaya bağlı. 31 Temmuz’a kadar oy vermek için tek yapmanız gereken http://rockro.de/bluemonkey adresinden oy kullanmak. Bu arada sonbaharda albümümüzün hazırlıkları bitiyor. ıçinde dokuz Türkçe sözlü ve bir enstrümantal parça olacak.

Haberin Devamı

ÖMER KAPANCIOĞULLARI: Kızımız dümbeleğe vurmayı seviyor

Eşimle 1993’te yine müzikle ilgili ortak arkadaşlarımız sayesinde tanıştık. ıkimiz de müzikle ilgiliydik. Evlendikten sonra da kendi profesyonel işlerimizin yanında müzikten hiç kopmadık. Evimizin bodrum katını bir kayıt stüdyosuna çevirdik. 8 aylık bebeğimiz Deniz’in de bizden farkı yok. O da doğduğundan beri müzik ve ritme çok ilgili, huysuzlanırsa onu sakinleştirmek için şarkı söyleyip ritim tutmanız gerekiyor. En çok Queen videoları seyretmekten hoşlanıyor. Ufak bir dümbeleği var şimdilik ona vurmayı çok seviyor, biz de oradan yola çıkarak kızımız davulcu olacak diye düşünüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!