Küre Hem Taş Baskı Kalıbını Kendisi Yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Küre Hem Taş Baskı Kalıbını Kendisi Yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 10:25

KÜRE DOĞAL VE DİĞER ÜRÜNLERİ BURSA KASTAMONU GÜNLERİ’NDE(MUHAMMED KÖMEÇOĞLU-KASTAMONU/İHA)

Bursa’da düzenlenen 4. Geleneksel Kastamonu Günleri’ne katılan Küre Belediyesi, Küre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Küre Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi üç ayrı stant açtı.
Açmış oldukları stantlarında Küre ilçesine özgü Küre Kilimi, Taş Baskı ürünleri, Küre Dağlarından toplanan ürünlerden yapılan pekmez, kuşburnu marmelatı başta olmak üzere diğer doğal gıdalar, Küre Balı, hediyelik eşya, ağaç işleri, sabun çiçekleri, bu yıl ilk defa götürülen yöresel mantı, bakır ürünleri başta olmak üzere çok sayıda ürün ziyaretçilere sunuldu ve ikram ve hediye edildi.
Küre Kaymakamlığı katkı ve desteği ile gerçekleştirilen ve diğer ilçelere de örnek olan proje sonrasında yörenin onlarca ürünleri değerlendirildi, ihtiyaç sahiplerinin de hizmetine sunuldu.
Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İlçemizin değerlerini, doğasını, özelliklerini, ürünlerini tanıtmak için Bursa’ya geldik, Küre Belediyemizce üretilen ve isimlerini ve motiflerini de yöreden alan çok kaliteli Kilimlerimizi de sergiliyoruz. Bu tür organizasyonlar her geçen gün de Amacına ulaşıyor ve büyük oranda da ziyaretçi akını yaşanıyor. Emeği ve katkısı geçenleri de kutluyorum” dedi ve her yıl Ağustos ilk haftasında düzenlenen Geleneksel Küre Kilim Festivaline de tüm hemşehrilerini ve konukları davet etti.
Küre Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Naim Gülşen ve yardımcısı Ömer Yılmaz’da, “Küre’de Tarımsal Kalkındırma Kooperatifimizi yeni kurduk, ilçemizin ürünlerini değerlendirmek için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz ve Küre’nin ve Küre dağlarının doğal ürünlerini ihtiyaç sahiplerine sunmak için de çaba sarf ediyoruz. İlçemiz doğal ürünleri bol olan bir ilçe, önceden ilçemiz ve çevresinde bulunan ürünlerimiz tam anlamıyla değerlendirilemiyordu, Kaymakamımız bu konuda büyük atılım oldu ve bu alanda da istihdamın sağlanmasına da vesile oldu. Bizleri teşvik etti ve şu anda da çok başarılı bir şeklide gidiyoruz ve diğer ilçelere de örnek olacak işleri başarıyoruz” dediler.
Küre Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü görevlileri de, Küresel El sanatları ismi ile çok çeşitli ürünleri üretiyoruz. Bunların yanında en önemlisi de taş baskı. Şu anda il dışından gelen taş Baskı kalıplarını HEM olarak kendimiz yapıyoruz. 200’e yakın çeşitli desenleri içeren kalıbımız var. Bu kalıplarla çeşit çeşit taş baskı yapıyoruz. Kilim üretimimizden sonra şimdi de Taş baskıya ağırlık verdik, yine sabun çiçeklerimiz ve diğer hediyelik eşyaları da yapıyoruz, Küre tarihi Evleri ve çok kaliteli de Kilimleri merkezimizde dokuyoruz. HEM olarak şu anda çok başarılıyız, bu başarılarımız artarak da devam edecek” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!