Kurbanlık 1.5 tonluk boğalar ilgi odağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık 1.5 tonluk boğalar ilgi odağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 14:06

Kurbanlık 1.5 tonluk boğalar ilgi odağı oldu

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - KURBAN Bayramı'na sayılı günler kala Ardahan'dan satış için Manisa'ya getirilen 1.5 tonluk boğalar ilgi odağı oldu.
Kentin Şehzadeler İlçesi'ndeki kurulan kurbanlık pazarı yaklaşık 1600 kilometre uzaklıktaki Ardahan'ın Göle İlçesi'nden ağırlıkları 1 ton ile 1.5 ton arasında değişen boğalar getirildi. Görünümlerinin yanı sıra 15 bin lirayı bulan fiyatlarıyla da dikkati çeken boğalar, alıcı bekliyor.
Ardahan'dan 11 yıldır Manisa'ya kurbanlık büyükbaş hayvan getirdiğini söyleyen 36 yaşındaki Aytaç Karagülle, "Manisa'daki kurban pazarına bayrama yaklaşık bir ay kadar önce geliyorum. Manisa'dan ve Manisalıların misafirperverliğinden çok memnunum. Ardahan Göle İlçesi'nden 4 gün önce 48 boğa getirdim. Şuan 22'sini sattım. Bu yıl geçen yıla oranla satışlarım çok çok iyi. Geçen yıl son güne kadar elimde satılmamış boğalarım vardı. Bu yıl böyle giderse bayramı evimde ailemle birlikte geçireceğim" dedi.
Kurbanlık boğalarının ağırlığının 12 ton ile 1.5 ton arasında değiştiğini belirten 3 çocuk babası besici Aytaç Karagülle, "Fiyatları da 10 bin lira ile 14 bin lira arasında. Hayvanlar tamamen organik, yaylalarda beslediğimiz hayvanlar. Bu yıl asgari ücret artmasına rağmen fiyatlarda herhangi bir artış yapmadık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!