Kurbanda kazandıkları 40 bin lira yandı

Güncelleme Tarihi:

Kurbanda kazandıkları 40 bin lira yandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 17:05

Kurbanda kazandıkları 40 bin lira yandı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde besicilik yapan Mustafa Bilgiç'e ait dağ evi çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, eşi Havva Bilgiç kurban satışından elde ettikleri yaklaşık 40 bin liranın da yandığını söyledi.

Eğirdir'e bağlı Aşağıgökdere Köyü'nde hayvancılık yapan Mustafa Bilgiç, keçileri otlatmak için sabah erken saatte evden çıktı. Eşi Havva Bilgiç ise bahçeye çalışmaya gitti. Saat 10.00 sıralarında eve dönen Havva Bilgiç evin yandığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine Isparta ve Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın söndürülürken, ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Besicilik yaparak geçimini sağladıklarını belirten Havva Bilgiç, Kurban Bayramı'nda hayvan satışından elde ettikleri yaklaşık 40 bin liranın yangında kül olduğunu söyledi. Bilgiç, "Eşim sabah erkenden keçilerimizi dağa götürdü. Ben de bahçemize gitmiştim. Geri döndüğümde kapıyı açtım, alevleri gördüm. Ev gözümün önünde cayır cayır yandı. Daha sonra komşulara haber verdim. Ama evimiz kullanılamaz hale geldi. 40 kurbanlık küçükbaş yetiştirmiştik. Onlardan elde ettiğimiz paramız evde duruyordu. Onlar da yandı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!