Kurban pazarında alıcı da satıcı da dertli

Güncelleme Tarihi:

Kurban pazarında alıcı da satıcı da dertli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 14:29

Kurban pazarında alıcı da satıcı da dertli

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, kurbanlık hayvan satışları başladı. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatları alıcılar tarafından pahalı, satıcılar tarafından ise ucuz bulundu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Simav'da vatandaşları kurbanlık alma telaşı sardı. Leylekkürü Mevkii'ndeki hayvan pazarına getirilen büyük ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatları cep yakıyor. Alıcıların pahalı, satıcıların ise ucuz bulduğu fiyatlar bu sene küçükbaş hayvanlarda 1000 ile 2 bin 500 TL,  büyükbaş hayvanlarda 3 bin ila 10 bin TL arasında oldu. Simav'ın yanı sıra çevre ilçelerden gelen kurban satıcıları bu seneki fiyatların kendileri açısından normal olduğunu fakat alıcıların ise fiyatları yüksek bularak sadece baktıklarını söyledi.

Daha bayrama kadar zaman olduğunu, arife günü daha çok satış yapmayı umduklarını belirten kurban satıcıları, getirdikleri hayvanların biteceğine inandıklarını dile getirdi. İç Ege'nin en büyük hayvan pazarı olarak kabul edilen Simav Hayvan Pazarı'nda özellikle satıcı ve alıcıların el ele tutuşarak kollarını aşağı yukarı hızla sallayarak yaptıkları uzun pazarlıklar, çevrede bulunanların da karışmalarıyla ortaya ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!