KÜTAHYA HABERLERİ

Kurban Etlerinden Kavurma, Kıyma Ve Sucuk Yapılıyor

IHA
28.09.2015 - 14:50Son Güncelleme :

ARTAN KURBAN ETLERİNDEN KAVURMA, KIYMA VE SUCUK YAPILIYOR-1-

IHA

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde halkın artan kurban etlerinden kavurma, kıyma ve sucuk yaptıkları bildirildi.
Kurban Bayramının ilk gününden itibaren kasaplara akın eden vatandaşlar kıyma ve sucuk yaptırma telaşına düştüler.
İlçede kıyma çeken ve sucuk imalatı yapan Mustafa Güler, yörede Kurban Bayramlarında genelde büyükbaş hayvan kesildiğinden kavurma, kıyma ve sucuk yapımının yaygın olduğunu söyledi. Kurban bayramında kurban kesmeyenlere ve komşulara dağıtılan etlerden sonra kalan kurban etlerinin bir bölümü küçük paketler halinde derin donduruculara konulurken, bir bölümünün de sucuk, kıyma ve kavurma yapıldığını belirten Güler, “Hisarcık’ta halkın çoğunluğu kendi sucuklarını kendileri yapıyorlar. Bazı vatandaşların hazırlayarak bize getirdikleri sucuk karışımını bağırsaklara dolduruyoruz. Kurban etinden imal edilen ve sadece baharat ile sarımsak katılan sucuklar tamamen organiktir.” diye konuştu.(MA-EFE)

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Kütahya haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kütahya ilinden Kurban Etlerinden Kavurma, Kıyma Ve Sucuk Yapılıyor hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 28 Eylül 2015 tarihinde saat 14 50’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Kurban Etlerinden Kavurma, Kıyma Ve Sucuk Yapılıyor haberi güncellenecektir.

    KÜTAHYA NAMAZ VAKİTLERİ
    16 Ekim 2017, Pazartesi
    • İmsak
      05:25
    • Guneş
      07:03
    • Öğle
      12:57
    • İkindi
      16:02
    • Akşam
      18:29
    • Yatsı
      19:55
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı