'Kurban derilerinizi THK'ya verin' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kurban derilerinizi THKya verin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 11:09

'Kurban derilerinizi THK'ya verin' çağrısı

Haberin Devamı

 

İsmail ÖRS/ANTALYA, (DHA) - TÜRK Hava Kurumu (THK) Antalya Şube Saymanı Salim Öztaş, vatandaşlara kurban derilerini THK'ya vermeleri konusunda çağrıda bulundu. Öztaş, kurban derilerinden elde edilen gelir ile yangın söndürme uçakları, ambulans helikopter ve THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nde ihtiyacı olan öğrencilere burs verildiğini kaydetti.

THK Antalya Şube Saymanı Salim Öztaş, kurban derileri hakkında açıklamada bulundu. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Kemer, Serik ve Aksu olmak üzere 7 ilçede 20 araç ve 145 personel ile görev yapacaklarını açıklayan Öztaş, bu yıl mahalle araları yerine belediyeler tarafından belirlenen kurban kesim merkezlerinde deri toplama işlemi gerçekleştireceklerini belirtti. Kurban derilerini kendilerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara tavsiyede bulunan Öztaş, “Hava sıcaklığının yüksekliğinden dolayı derilerin iyi muhafaza edilmesi gerekir. Deriler bol tuzlanmalı. Poşette hamladığından dolayı beze sarılarak bize getirmeleri daha uygun olur" diye konuştu.

'VATANDAŞ İÇİN HARCIYORUZ'

Kurban derilerinden elde edilen gelirin birçok alanda değerlendirildiğini ifade eden Öztaş, “THK Antalya şubemize ait 2 yangın söndürme uçağımız, bir ambulans helikopterimiz var. Kurban derilerinden elde ettiğimiz gelir ile uçak ve helikopterin giderlerini karşılıyoruz. THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nde ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyoruz. Pilot ve paraşütçü yetiştiriyoruz. Vatandaştan elde ettiğimiz geliri vatandaş için harcıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!