Kurban Bayramı ete 161.6 bin tonluk zirve yaptırdı

Hürriyet Haber
11 Ocak 2011 - 00:00Son Güncelleme : 11 Ocak 2011 - 11:08

Geçen kasım ayında Kurban Bayramı, et üretimine zirve yaptırdı. 2010 yılında ortalama aylık 55 bin ton civarında seyreden kırmızı et üretimi kasım ayında 161 bin 655 ton olarak gerçekleşti.

Kasım ayında toplam kırmızı et üretimi bir önceki aya göre yüzde 174.7 artış gösterdi. Bu dönemde 161 bin 655 ton kırmızı et üretiminin 116 bin 54 tonunu sığır üretimi oluşturdu.
Üretim 174.7 arttı
TÜİK Ocak-Kasım 2010 dönemi kırmızı et üretimi istatistikleri açıklandı. Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği 2010 yılının kasım ayında kırmızı et üretimi ekim ayına göre yüzde 174.7 artarak 161 bin 655 tona ulaştı. Kırmızı et üretimi 2010 yılı ocak ayında 50 bin 708 ton, şubatta 48 bin 608 ton, martta 57 bin 966 ton, nisan ayında 59 bin 508 ton, mayısta 59 bin 31 ton, haziranda 56 bin 709 ton, temmuzda 55 bin 782 ton, ağustosta 60 bin 946 ton, eylülde 57 bin 114 ton ve ekim ayında 58 bin 845 ton olmuştu.
En hızlı keçi üretimi
Kırmızı et üretiminin türlerine bakıldığında, 2010 yılının ekim ayında 49 bin 462 ton olan sığır eti üretimi yüzde 134.6 artarak kasım ayında 116 bin 54 tona yükseldi. Manda üretimi kasım 2010’da bir önceki aya göre yüzde 5.6 artarak 41 tona, koyun üretimi yüzde 345.3 artarak 37 bin 679 tona keçi üretimi ise yüzde 793.3 artarak 7 bin 881 tona ulaştı.
2010 yılı ocak-kasım döneminde toplam 726 bin 871 ton kırmızı et üretildi. 726 bin 871 ton üretimin 573 bin 765 tonu sığır, 3 bin 70 tonu manda, 128 bin 428 tonu koyun ve 21 bin 608 tonu keçi eti oldu.
Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı